Давид Кнежевић

Ухапшен супруг Ане Кнежевић која је нестала у фебруару

  • Извор: Телеграф
  • 06.05.2024. 17:18

Давид Кнежевић, српски држављанин и супруг Ане Марије Кнежевић која је нестала у фебруару у Мадриду, ухапшен је данас у Мајамију, јавља Инфобае.

Он је главни осумњичени за нестанак супруге, од које се разводио.

Шпанска Национална полиција ухапсила је у Мајамију супруга Ане Марије Кнежевић Хенао, која је нестала у Мадриду 2. фебруара ове године.

Давид Кнежевић, држављанин Србије, био је главни осумњичени од тренутка када су полиција и амерички ФБИ прикупили индиције да је ријеч о присилном нестанку, преносе извори блиски случају за Инфобае Шпанија.

Када су прошла два мјесеца и четири дана од нестанка, полиција је саопштила да је ухапшен на Међународном аеродрому у Мајамију "због његове наводне везе" с догађајима.

У хапшењу су помогли ФБИ, српска и колумбијска полиција. Ухапшен је по налогу Суда за насиље над женама број 9 у Мадриду, који води истрагу, која се наставља као тајном.

Ана Марија је у јануару 2023. године започела поступак развода од супруга, са којим је водила компанију "EOH Technology Solutions", која пружа ИТ подршку фирмама на југу америчке савезне државе Флорида. Због брачних проблема, прошлог децембра одлучила је да се пресели у Мадрид, гдје је имала пријатеље и планирала да покрене нови посао. Живјела је у стану у ексклузивном кварту Саламанка, тачније у улици Франсиско Силвела, гдје је живјела сама.

Ана нестала у Мадриду, објављена чудна порука коју је послала

Ана нестала у Мадриду, објављена чудна порука коју је послала

Дана 2. фебруара посјетила је други стан како би се преселила јер јој је уговор истицао у скорије вријеме, али јој се није допао. Након посјете стану, око 20 сати, Ана је разговарала телефоном са пријатељицом више од сат времена. Рекла јој је да је код куће и да нема намјеру да излази.

То је посљедња вијест коју су истражни органи имали о њој прије нестанка.

Нешто касније, око 23 сата, друга пријатељица је покушала да је контактира, али није успјела. Када су ватрогасци ушли у стан, нису пронашли ништа сумњиво.

Сумњиве поруке

Сљедећег дана, с Аниног мобилног телефона послате су двије "узнемирујућа" поруке за двије њене пријатељице у којима је навела да је упознала једну особу и да су у том тренутку кренули на пут до љетњиковца удаљеног два сата од Мадрида, гдје не би тебало да имају покривеност мобилним сигналом. Поруке су послате у размаку од три сата, једна на шпанском језику, а друга на енглеском.

Нови детаљи о нестанку Ане Кнежевић: Оставио ме као псето у Београду

Нови детаљи о нестанку Ане Кнежевић: Оставио ме као псето у Београду

Анина породица увијек је тврдила да су проблеми у разводу са њеним супругом узрок њеног присилног нестанка. Прије неколико недјеља, Давид Кнежевић је одбио да се подвргне полиграфском тестирању.

Финансијски мотив

Ана је предложила супругу да се имовина равномјерно подијели (50-50, осим фирме). Тај приједлог је разљутио Давида, који је захтијевао бар 75 процената имовине. Пошто нису постигли договор, Ана Марија је покренула поступак развода и у децембру се преселила у Шпанију.

(Телеграф.рс)

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.