Хрватска

Ухапшен отац дјечака страдалог у експлозији код Обровца

  • Извор: Индекс
  • 21.06.2024. 09:18

Задарска полиција објавила је ново саопштење и детаље страшне трагедије која се догодила у сриједу око 18 сати на подручју Обровца када је дошло до експлозије у којој је погинуло дијете.

Ухапшен је отац дјетета, саопштила је полиција, преноси "Индекс".

"У наставку криминалистичког истраживања, полицијски службеници су јуче током послијеподнева, над 46-годишњим држављанином Чешке спровели криминалистичко истраживање због сумње да је починио кривично дјело "Тешка кривична дјела против опште сигурности" Кривичног закона у вези кривичног дјела "Довођење у опасност живота и имовине опште опасном радњом или средством" из Кривичног закона Републике Хрватске.

Бањалучанин са доживотним санкцијама: Ми смо народ који је навикао да буде на тапети

Бањалучанин са доживотним санкцијама: Ми смо народ који је навикао да буде на тапети

Сумњичи се да је по претходном договореном плану обиласка у сриједу, 19. јуна 2024. године у послијеподневним сатима у друштву своје породице и пријатеља дошао на шире книнско подручје гдје се на улазу у означено опасно подручје војног полигона није придржавао видно истакнутих писаних упозорења на хрватском и енглеском језику те, лакомислено сматрајући да неће доћи до нежељене и по живот опасне посљедице, с дјететом ушао у забрањени простор и допустио му да пронађено експлозивно средство узме и понесе са собом, а које је потом осумњичени лично ставио у свој аутомобил.

Због квара се зауставили уз пут, дијете извадило експлозивно средство

Нешто касније, због квара на аутомобилу зауставили су возило уз жупанијски пут да би дијете из возила извадило експлозивно средство које се у једном тренутку активирало. Усљед експлозије, због задобијених повреда дијете је на мјесту смртно страдало док су двије женске особе задобиле тешке тјелесне повреде те један мушкарац лаке тјелесне повреде.

Полицијски службеници су спровели увиђај а подручју Билишана, на мјесту експлозије. Други дио увиђаја полицијски службеници спровели су и на споменутом книнском подручју.

Симић: Банкари у Републици Српској су кукавице, занима их само профит

Симић: Банкари у Републици Српској су кукавице, занима их само профит

У циљу утврђивања врсте експлозивног средства и начина активирања, сви трагови пронађени на мјесту догађаја су изузети те ће бити прослијеђени на вјештачење у Центар за форензична испитивања, истраживања и вјештачења "Иван Вучетић" у Загребу.

Након спроведеног криминалистичког истраживања, против 46-годишњака се подноси кривична пријава Општинском државном тужилаштву у Задру те је у законском року предат у притворску јединицу Полицијске управе задарске.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: