Пријетио нападом на школе у Требињу

Ученику из Билеће продужен притвор за 2 мјесеца

  • Извор: АТВ
  • 19.04.2024. 16:42

Вијеће Основног суда у Требињу продужило је притвор седамнаестогодишњем Р.Т. из Билеће, који се сумњичи за покушај тероризма за још два мјесеца.

Суд у Требињу је донио рјешење којим се малољетнику из Билеће продужава притвор који може трајати највише до 12. јуна ове године, а све на приједлог Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала.

Одлука је, наводе, донесена након одржаног рочишта у присуству републичког јавног тужиоца, малољетника и његовог браниоца.

„Имајући у виду осјетљивост самог предмета и чињеницу да се ради о малољетном лицу, више информација, за сада, није могуће саопштити“, навели су из РЈТ за “Директ”.

Малољетник из Билеће мјесец дана иза решетака:

Малољетник из Билеће мјесец дана иза решетака: "За шалу ћеш, младићу, одговарати"

Ученик из Билеће Р.Т. (17), ухапшен је због сумње да је починио кривично дјело тероризма, на начин да је путем лајв чета на “ТикТоку” показао да је нацртао план напада на Центар средњих школа у Требињу, пописујући мртве и рањене, као и сатницу када ће започети напад, те да ће све окончати самоубиством.

На снимку се видјело како је у свесци исцртана скица, односно тлоцрт школе. Означени су улази, двориште, ходник степениште, те пописан број мртвих по различитим просторијама. Чак је записана и укупна калкулација у којој се наводи 12 мртвих и 23 рањена. Осим броја мртвих, написана је и сатница према којој би наводни напад требао почети у 10.10 часова, излазак је планиран у 12.22, долазак полиције у 12.53, док је у 13.05 часова уписано – самоубиство.

Ексклузивно: Малољетник направио нацрт школе, пописао мртве и рањене!

Ексклузивно: Малољетник направио нацрт школе, пописао мртве и рањене!

Спорном чету присуствовало је више особа, а један забринути корисник “ТикТока” је све пријавио полицији.

Малољетник је након истраге и акције коју су водили ПУ Требиње и Управа за борбу против тероризма и екстремизма у сарадњи са Републичким јавним тужилаштвом, ухапшен у Билећи.

Он је спроведен Републичком јавном тужилаштву Републике Српске на даље поступање, да би му Окружни суд у Бањалуци, на приједлог Републичког јавног тужилаштва, одредио притвор.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: