Ивица Дачић

У Србији ухапшена криминална група осумњичена за тешко убиство

  • Извор: СРНА
  • 16.10.2024. 08:43

Полиција у Србији је, у сарадњи са ЕВРОПОЛ-ом и Тужилаштвом за организовани криминал, ухапсила четири припадника организоване криминалне групе осумњичена за тешко убиство Зорана Ускоковића и удруживање ради вршења кривичних дјела, изјавио је министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић.

Ухапшена су лица чији су иницијали Н.Ж. (45), М.К. (38), А.Д. (31) и В.Б. (39), а члан групе је и А.Н. који је у бјекству, саопштено је из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије.

Дачић је навео да се сумња да је ова група чији је организатор Н.Ж, 29. јануара 2021. године у Борској улици у Раковици, на паркингу испред једног дисконта убили Ускоковића који је тада имао 23 године.

Наставак суђења предсједнику Српске и в.д. директора ''Службеног гласника''

Наставак суђења предсједнику Српске и в.д. директора ''Службеног гласника''

"Осумњичени М.К. се по налогу Н.Ж. маскирао, носећи силиконску маску старијег мушког лица, како не би изазвао сумњу и уједно сакрио свој лични опис, и из ватреног оружја из непосредне близине испалио два пројектила у Зорана Ускоковића, наневши му смртне повреде", рекао је Дачић.

А.Д, В.Б. и А.Н. осумњичени су да су по налогу Н.Ж. пружили логистичку подршку прије и након извршења овог тешког убиства, а приликом претреса станова и других просторија на више адреса у Београду, које су користили, пронађена су два пиштоља и дрога.

Ухапшеним Н.Ж, М.К, А.Д. и В.Б. одређено је задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:30 Серија: Ред Рок (12+) (Р)

    ' 'Серија: Ред Рок (12+) (Р)

  • 12:55 Наша Српска (Р)

    ''Наша Српска (Р)

  • 13:20 Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције, на сасвим нови начин, прецизно попут вјештака.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.