УИО БиХ

У Сарајеву у паковањима кафе и парфема пронађена марихуана и метамфетамин

  • Извор: СРНА
  • 04.10.2024. 16:46

Службеници Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ открили су четири пошиљке наркотика у сарадњи са службеницима Поште Сарајево, саопштено је из УИО.

Одузето је 2.960 таблета и 1.300 грама праха метамфетамина, те 100 грама марихуане и хашиша.

Из УИО саопштено је да су пакетне пошиљке које су стигле на Царински реферат Пошта Сарајево биле поријеклом из земаља ЕУ и намијењене лицима у БиХ.

"Пошиљке су биле пријављене по поштанским царинским декларацијама незнатне вриједности, декларисане као кафа, ДВД и парфем, а као модус операнди избјегавања мјера царинске контроле кориштена је метода прикривања наркотичких средстава у оригинална паковања друге робе", наводи се у саопштењу.

Прегледом пошиљки у паковањима кафе и кутији за парфем пронађене су прикривене пластичне кесице непознатог садржаја које су асоцирале на наркотике.

Службеници УИО једнократним тестерима детектовали су присуство психоактивних супстанци ТХЦ-а и једињења фенилетиламина и амфетаминске класе, наводи се у саопштењу.

О свему су обавијештени припадници федералног Министарства унутрашњих послова, који су под надзором Тужилаштва БиХ одузели 2.960 таблета и 1.300 грама праха метамфетамина, те 100 грама марихуане и хашиша.

У пошиљци је пронађен и сет за нелегално откључавање брава, чије је паковање подсјећало на банковну картицу, те је одузет заједно са наркотицима, истиче се у саопштењу.

Из УИО позвали су грађане да на отворену линију Управе, број 0800/20-607, пријаве сваки облик нелегалне трговине, пореске или царинске утаје.

Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм