ВСТС

Тужилац Цимеша именован за судију Окружног суда у Бањалуци

Високи и тужилачки савјет БиХ именовао је нових седам судија у Републици Српској, те двоје судија у Федерацији БиХ.

На позицију судије Окружног суда у Бањалуци именован је Игор Цимеша, досадашњи тужилац ОЈТ Бањалука. На нивоу Српске за судије Окружног суда у Бањалуци именовани још и Тања Грубачић-Јанковић, Шејла Хусић и Данијела Шарчевић. На позицију судије Окружног суда у Приједору именован је досадашњи тужилац Љубо Мацановић. Јелена Филиповић именована је за судију Окружног суда у Добоју, а Милена Кундачина за судију Окружног суда у Требињу.

На нивоу Федерације БиХ на позицију судије Кантонално суда у Зеници именован је Неџад Баковић, те Милица Бошковић на позицију судије Кантоналног суда у Широком Бријегу.

За стручне сараднике именовани су Мирјана Скоко у Општинском суду у Широком Бријегу, Габријела Зрно и Амина Разић у Општинском суду у Бугојну, Ахмер Шкријељ у суду у Градачцу, Мерима Ћатовић у Чапљини и Анита Краљевић у Општинском суду у Мостару.

”При доношењу Одлуке о именовању, ВСТВ БиХ је узео у обзир критеријуме попут: стручног знања, радног искуства и радних резултата; стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери; способности да непристрано, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обавља дужности у оквиру функције за коју се пријављује; односа са радним колегама, понашања ван посла, професионалне непристраности и угледа”, саопштио је ВСТС.

Фото: Глас Српске

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: