Основни суд

Тумара наставио да изиграва правосуђе

Славиша Тумара (40) из Бањалуке, оптужени за прогањање дјевојке, наставио је да изиграва правосуђе Републике Српске и данас се поново није појавио на суђењу у Основном суду у Бањалуци!

Tумара судске позиве игнорише више од двије и по године због чега је за њим била расписана потјерница по којој је 14. фебруара ухапшен у акцији бањалучке Жандармерије. Пуштен је на слободу, али му је уручен позив на главни претрес. Тумара је тај позив поново игнорисао, иако су се на рочишту појавили тужилац Игор Цимеша, те бранилац који му је постављен по службеној дужности Владимир Драгичевић.

На питање судије Драгичевић је констатовао да му је предмет додијељен јуче, те да није успио да ступи у контакту са својим клијентом. Иако је суду непознато гдје се Тумара налази, није донесено рјешење о одређивању притвора и расписивању потјернице, већ је рочиште одгођено за 7. март.

Тумара неће у притвор, комшије се плаше за своју безбједност

Тумара неће у притвор, комшије се плаше за своју безбједност

”Суд издаје наредбу Судској полицији за довођење оптуженог на наредни претрес”, констатовала је судија Данијела Божић.

Подсјетимо, оптужница против Тумаре подигнута је 27. фебруара 2019. године, а потврђена је 23. априла исте године. Међутим ниједно рочиште није одржано јер се није одазивао на судске позиве. Формално сматрало се да је у бјексту од 23. јуна 2021. године када се први пут није појавио на суђењу. Судска полиција Републике Српске га је више од 10 пута тражила на адреси, али би им чланови породице упорно тврдили да није у стану и сумња се да су у њему крио све до 14. фебруара ове године када је ухапшен заједно са својим родитељима и сестрама.

Ухапшени Бањалучанин се двије и по године крио у стану!?

Ухапшени Бањалучанин се двије и по године крио у стану!?

Оптужницом Тумари ја на терет стављено да је од маја до децембра 2018. године, након прекида љубавне везе, готово свакодневно прогањао своју бившу дјевојку, те настојао да с њом успостави нежељени контакт.

"У више наврата је долазио на врата оштећене, гдје станује са мајком и братом, говорећим им да је она спонзоруша и да је с њим раскинула због тога што нема новца, као и друге погрдне ријечи. То је све преносио и њеним пријатељима, ширим члановима породице и радним колегама. Оштећену је свакодневно пратио и кретао се у њеној близини, сачекивао је на улици када се враћа с посла", наводи се у оптужници.

Жандармерија ухапсила петочлану породицу

Жандармерија ухапсила петочлану породицу

Додаје се да је једном приликом оштећену пресрео у улици Милана Тепића и рекао јој да припреми 400 КМ, јер ће је у супротном пријавити полицији.

"Оштећена је уплашена ушла у апотеку, како би побјегла од њега и осумњичени је кренуо за њом, те ушао у апотеку, одакле га је истјерао радник", наводи се у оптужници.

Додаје се да је пратио и када је ишла у кафић са пријатељицом.

"Због таквог понашања осумњиченог код оштећене је изазвао осјећај страха, узнемирености и угрожености, као и промјену животних навика, због чега је била принуђена да тражи помоћ брата, који је долазио по њу на посао и доводио је кући", наводи се у оптужници.


Пратите нас и путем Вибера

 • 19:43 Спорт

  Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

 • 19:50 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:55 Временска прогноза

  Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

 • 20:00 Емисија: Бинго

  Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

 • 20:30 АТВ Специјал: Крим

  Завирили смо у најскривеније, најљепше, али и најмрачније кутке Крима. Откривамо: Шта су на кримском полуострву радили Стари Грци? Гдје се налази колијевка руског православља? Како је ово руско полуострво помирило антику, оријент и византијско насљеђе?

 • 21:00 Филм: Зваћу те По (12+)

  Филм: Зваћу те По (12+)