Ужас

Туга оковала БиХ: Мајка и кћерка изгорјеле у кући, комшије у шоку - "Дошла чувати мајку, а јутрос их нашли угљенисане"

  • Извор: Агенције
  • 11.04.2024. 15:43

Мајка (87) и кћерка (69) преминуле су синоћ усљед пожара који се догодио на њиховој породичној кући у селу Хајковићи код Зенице.

Према ријечима дежурног службеника у Оперативном центру Министарства унутрашњих послова (МУП) Зеничко-добојског кантона (ЗДК), до пожара је дошло у 3:30 сати.

Полиција и ватрогасци

Kћерка је пронађена код улазних врата покушавајући, вјероватно, побјећи из ватре и дима. Међутим, у том тренутку на њу су се срушиле греде и није јој било помоћи. Мајку су пронашли у другој соби како лежи на поду, каже полиција.

Бројни мјештани Хајковића су у шоку и невјерици. Мало ко од њих смогао је снаге говорити о овој незапамћеној трагедији.

Дошла је код ње да с њом борави

- Док јој је човјек био жив, био ми је најбољи пријатељ. Сви смо лоше због овога, супругу сам једва смирио. Не може доћи себи. Комшије и сви смо шокирани. Нико не зна шта се догодило синоћ. Кућа изгорјела, скрхало се на њих, оне изгорјеле и ето - каже Реџеп Агић.

Она је дошла чувати своју маму, смјењивале су се. Једну седмицу чува једна, другу друга јер је она остала сама ту без човјека. Дошла је код ње да с њом борави и ето.

- Јуче смо били сретни због Бајрама, а погледајте какав нам је данас дан и Бајрам. Не може бити већа трагедија. Легле здраве спавати, а ујутро их нашли угљенисане. Кућа једноставно изгорјела, пропала. Шта је узрок, ваљда ће струка открити – рекао је Агић за 072инфо.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: