Након меча Прве лиге Републике Српске

Туча навијача у Бањалуци, два лица повријеђена

  • Извор: АТВ
  • 21.10.2023. 11:45

У Бањалуци је јуче, након утакмице Прве лиге Републике Српске између БСК-а и Рудар Приједора, дошло до сукоба навијача. Бањалучка полиција идентификовала је све учеснике "обрачуна", у којем су два лица повријеђена.

"Полицијски службеници Полицијске управе Бањалукa, 20.10.2023. године, предузимањем мјера и радњи, идентификовали су лице Б.Л. из Бањалуке и још два малољетна лица из Бањалуке која су физички напала два оштећена лица јуче у Бањалуци, те лице С.К. из Бањалуке које је позивало на насиље и подстицало на физички напад учесника спортске приредбе. Лице Б.Л. и два малољетна лице сумњиче се да су након завршетка фудбалске утакмице Прве лиге Републике Српке, која се јуче одиграла у Бањалуци, физички напала два оштећена лица, на начин да су им задала више удараца по цијелом тијелу, услијед чега су оштећена лица задобила тјелесне повреде и љекарска помоћ им је указана на Универзитетском - клиничком центру Републике Српске", саопштено је из ПУ Бањалука.

Како наводе из полиције, лице Б.Л. је лишено слободе због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Насилничко понашање“, а према малољетним лицима предузете су мјере и радње у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку.

"Лице С.К. је лишено слободе због почињеног прекршаја из члана 3. став 1. тачка 17.  Закона о спречавању насиља на спортским приредбама и против наведеног лица слиједи подношење захтјева за покретање прекршајног поступка пред надлежним судом. Наведено лице је подвргнуто испитивању на присуство опојних дрога, којом приликом је утврђено присуство опојне дроге „ТХЦ“ у организму", речено је из полиције.

О свему наведеном обавијештен је дежурни тужилац и тужилац за малољетнике Окружног јавног тужилаштва Бањалука, дежурни судија Основног суда у Бањалуци – Одјељење за прекршаје, као и Центар за социјални рад Бањалука.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?