Обровац

Трагедија у Хрватској: Експлозија у аутомобилу, погинуло дијете

  • Извор: Агенције
  • 20.06.2024. 09:31

У сриједу, 19. јуна око 18 сати на подручју Обровца из још увијек неутврђеног разлога дошло је до експлозије у којој је погинуло дијете, док су двије женске особе пребачене возилима Хитне медицинске помоћи у задарску болницу, јавила је Полицијска управа задарска.

Полицијски службеници одмах су стигли осигурати мјесто догађаја, због експлозије су морали и затворити жупанијски пут... Иако се у почетку сумњало како је експлодирала мина заостала из рата, то ипак није случај.

Данас стижу нове информације о експлозији.

"До сада проведеним криминалистичким истраживањем, сумња се како је до експлозије дошло усљед активирања за сада непознатог експлозивног средства које се претходно налазило у аутомобилу чешких регистарских ознака у власништву држављанина Чешке, а које се због квара зауставило на одмаралишту уз жупанијску цесту ЖЦ-6025, на подручју мјеста Билишане. Утврђују се околности под којима се експлозивно средство нашло у возилу", јавља у четвртак задарска полиција и додаје:

Вишковић о санкцијама: Јесу ли кажњени радници криминалци? Пројекат да се огади актуелна власт

Вишковић о санкцијама: Јесу ли кажњени радници криминалци? Пројекат да се огади актуелна власт

"На мјесту догађаја, усљед експлозије смртно је страдало дијете (2015.), док су двије женске особе у доби од 49 и 34 године те једна мушка особа у доби од 39-година, сви држављани Чешке, превезени у Општу болницу Задар ради пружања љекарске помоћи због задобијених повреда".

Обје женске особе задржане су на даљњем лијечењу, док је мушкарац након указане помоћи отпуштен на кућну његу.

"Усљед експлозије, на аутомобилу чешких регистарских ознака настала су мања оштећења. Увиђај је проведен уз присуство замјеника Жупанијског државног тужилаштва у Задру који је наложио обдукцију над тијелом преминуле особе. Током јутра полицијски службеници настављају с провођењем увиђаја и криминалистичким истраживањем. Жупанијска цеста ЖЦ-6025 и даље је затворена за саобраћај", кажу.

Кратким саопштењем за јавност огласили су се из задарске болнице.

Примитивно: Фудбалер Албаније вријеђао Србе и Македонце - ВИДЕО

Примитивно: Фудбалер Албаније вријеђао Србе и Македонце - ВИДЕО

"Дана 19. јуна 2024. у рановечерњим сатима колима Завода за хитну медицину довезене су двије женске особе с тешким повредама задобијених експлозијом непознатог средства. Једна од пацијенткиња задобила је повреде трбуха и по хитно завршеној обради оперисана је током ноћи, иста је стабилно и налази се у Јединици интензивног лијечења. Друга пацијенткиња задобила је тешку повреду ока те је примарно збринута на Одјељењу за офталмологију гдје се и налази те је иста за сада стабилно и на даљњем је лијечењу", наводе из болнице.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: