Познати адвокат

Тома Фила открио колика је минимална казна за убице Данке Илић

  • Извор: Агенције
  • 18.04.2024. 07:58

Потрага за тијелом убијене Данке Илић (2) ушла је у 13. дан, а полиција наставља да претражује Бањско поље и околна села, али нажалост, помака још нема.

До сада је извјештачено 400 трагова који су пронађени у службеном возилу ЈКП "Водовод" за које се сумња да су Дејан Драгојевић и Срђан Јанковић користили приликом извршења кривичног дјела.

Према незваничним информацијама, у наредним данима ће бити извјештачено још 100 трагова из аутомобила. Драгијевић је признао злочин, док се Јанковић за сада брани ћутањем. Они су јуче испитани у Вишем јавном тужилаштву у Зајечару.

Адвокат Тома Фила говорио о јачини казни коју могу добити осумњичени за убиство.


Узнемирујуће: Жена довела мртвог човјека у банку да би добила кредит!

Узнемирујуће: Жена довела мртвог човјека у банку да би добила кредит!

Када је ријеч о Драгијевићу који је признао злочин, Фила истиче да, уколико се утврди да је лично он задавио дјевојчицу, без премца треба да добије максималну казну. Међутим, када је у питању Јанковић, који се до сада није изјаснио, постоји неколико варијанти.

На питање, да ли би Јанковић могао да "извуче мању казну" тако што би директно оптужио Драгијевића за убиство, проговорио о детаљима који се тичу случаја, или пак открио гдје се налази тијело девојчице, Фила је био изричит:

"Ако се утврди пресудом, да је сувозач убио дијете, добиће максималну казну. Доживотна робија без икаквих дилема. Али, ако Јанковић, који за сада ћути, ријеши да каже нешто, открије неки детаљ, и склопи некакву нагодбу, он може да добије од 40 до 20 година робије. То је једино што може... Испод 20 не може", рекао је Фила.


Отац мале Данке: За њене убице је мало смртна казна!

Отац мале Данке: За њене убице је мало смртна казна!

Дакле, све зависи од важности информације, као и нагодбе са тужиоцем, напоменуо је Фила, осврћући се на пређашње случајеве на којима је радио.

На питање, шта би у овом тренутку било значајно за истражиоце као и суд, Фила каже:

"Најважније је да се утврди гдје је леш, јер би тада се било лакше. Такође, и да подробније објасни како се све десило, зашто нема леша... Дакле, било какво значајно објашњење у складу са доказима", навео је Фила.

На питање зашто и даље не желе да открију гдје је тијело дјевојчице, Фила је рекао:

"Бојим се најгорег, да је тијело раскомадано, односно, оскрнављено, да не користим тако грубу ријеч", рекао је адвокат, преноси "Република".

Пратите нас и путем Вибера