Бјеловар

Тешко повријеђена жена ван животне опасности: Муж убио пуницу, па пресудио себи?

  • Извор: СРНА
  • 18.05.2024. 21:08

Жена која је данас примљена у болницу у Бјеловару са више убодних рана, оперисана је и налази се ван животне опасности, потврђено је из бјеловарске болнице.

Она је смјештена на одјељење опште и васкуларне хирургије.

Из полиције су раније саопштили да су данас на подручју Бјеловара у једној породичној кући пронађене двије мртве особе, док је једна теже повријеђена жена превезена у болницу.

Хрватски медији наводе, да је према незваничним информацијама, мушкарац убио пуницу, ножем у врат ранио супругу, а потом се убио пред очима полицајаца који су стигли на мјесто злочина.

Из Правобранилаштва наводе да је од почетка године у Хрватској убијено пет жена, а у истом периоду прошле године једна, те изражавају озбиљну забринутост због ескалације убистава жена и чињенице да већину насиља над њима континуирано чине њихови најближи, супрузи, партнери, бивши партнери или други чланови породице.

"Најчешћи су окидачи - љубомора, алкохолисано стање, чињеница да партнерка оставља партнера или оставља заједницу, посједовање оружја легалног или илегалног, разне зависности о опојним дрогама или алкохолу", рекла је правобранилац за равноправност полова Вишња Љубичић.

Очекује се да ће се увиђај наставити до касних вечерњих часова.

Према ријечима комшија, ријеч је о мирној и вриједној породици у којој нису чули да је било свађа.

"Живјели су нормално, рањена Рената била је запослена на Трговачком суду, а Смиљан је радио као обезбјеђење, раније је био ватрогасац", испричао је један од комшија.

Према незваничним информацијама, пар је био пред бракоразводном парницом, а починилац је назвао полицију након што је починио злочин. Позив полицији упућен је из породичне куће у којој се догодио злочин.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.