Осуђен на два мјесеца

Супругу убио док је био под мјерама забране приласка жртви: Убица Бећировић није одлежао казну затвора

  • Извор: Аваз
  • 15.11.2023. 10:55

Јавност у Бих шокирао је нови случај фемицида након што је Емиру Маслан (31) у Сарајеву свирепо убио њен бивши невјенчани супруг Анел Бећировић (34).

Овај злочин одиграо се пред њиховим четверогодишњим сином. Kако се сазнаје, Емиру, која га је напустила прошле године, Бећировић је усмртио једним хицем из пиштоља.

Добио позив

Наиме, према подацима МУП-а Kантона Сарајево, Анела Бећировића је Општински суд у Сарајеву 26. јуна 2023. осудио на два мјесеца затвора због насиља над бившом супругом. Из Општинског суда у Сарајеву нису могли дати информацију је ли Бећировић издржао ову казну или је тек требао бити упућен у затвор.

- Не можемо давати те информације јер представљају извод из казнене евиденције - саопштено је за Аваз из Општинског суда Сарајево.

"Досије" истражује случај жене која 17 година није изашла из куће

Незванично се сазнаје, да убица ипак није одлежао казну затвора те да је прије мјесец дана добио позив за издржавање још једног мјесеца затвора. У преводу, систем је поново заказао.

Према званичним подацима, Бећировић је, такође, починио злочин за вријеме заштитне мјере забране приласка жртви. Општински суд је рјешењем од 15. децембра 2022. године Анелу Бећировићу изрекао мјере забране приласка Емири Маслан на удаљености од 500 метара те забрану ухођења и узнемиравања, а све у трајању од 24 мјесеца.

Те мјере су још биле на снази, до децембра 2023. године. Суд је, такође, наложио обавезни психосоцијални третман насилне особе, односно Анела Бећировића, у трајању од шест мјесеци.

- За провођење наложених мјера Суд је одредио: Центар за социјални рад Општине Ново Сарајево у сарадњи са ЈУ Дом здравља Сарајево и Центар за менталну рехабилитацију на чијем подручју учинилац насиља има пребивалиште. Провјерама у наведеним полицијским управама констатовано је да је поступано по наведеном рјешењу Општинског суда у Сарајеву - саопштено је из МУП-а.

Покрили локације

Стравичан злочин откривен је када се, у понедјељак у 14.20 сати, Полицијској управи Нови Град Сарајево обратио Е. М., послодавац настрадале, забринут јер није дошла на посао нити се јављала на телефон. Полиција је у 15 сати у стану у Босанској улици пронашла тијело Емире Маслан.

Сазнавши да је с убијеном женом било дијете те да је Емира једно вријеме, до децембра прошле године, живјела у Алеји липа са супругом Анелом Бећировићем, формирани су оперативни тимови МУП-а Kантона Сарајево који су покрили обје локације ради спашавања дјетета и проналаска убице.

Велика акција СИПА: Претресају се цариници, полицајци, граничари...

Велика акција СИПА: Претресају се цариници, полицајци, граничари...

Специјалци су у 18.40 сати насилно ушли у стан у Алеји липа у Храсном, одакле су евакуисали дијете. Малишан је био неповријеђен, што су констатовали љекари Хитне помоћи на лицу мјеста.

Услиједили су мучни преговори с убицом који је одбио предати пиштољ пријетећи да ће се убити. Захтијевао је од полицајаца да му се не приближавају. Драма је окончана у 19.55 сати, када је од убице одузето оружје, а он је ухапшен. У претресу који је обављен у стану пронађен је пиштољ којим је убијена жена. Оружје није било регистрирано по било ком основу.

Починио више дјела

Извршеним провјерама у казненој и оперативној евиденцији која се води код МУП-а Kантона Сарајево утврђено је да је Анел Бећировић убиљежен као осуђиван за кривична дјела:

- Из члана 222. став 1. KЗФБиХ насиље у породици, пресудом Општинског суда у Сарајеву од дана 26. 6. 2023. године на казну затвора у трајању од два мјесеца, док је у оперативној евиденцији МУП-а Kантона Сарајево евидентиран укупно седам пута, и то за кривично дјело из члана 359. KЗ ФБиХ напад на службену особу у вршењу послова сигурности, из члана 183. KЗ ФБиХ угрожавање сигурности, из члана 239. KЗ ФБиХ посједовање и омогућавање уживања опојних дрога, из члана 238. KЗ ФБиХ неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога, из члана 222. насиље у породици.

Гори депонија гума

Гори депонија гума

Дјечака су преузели радници Службе социјалне заштите Kантоналног центра за социјални рад.

Злочину претходила свађа

Бећировић је јуче више сати саслушаван у МУП-у Kантона Сарајево. Kако је кратко казао његов адвокат Омар Мехмедбашић, Анел Бећировић је испричао да је прекјуче дошао у стан код Емире да врати дијете које је повремено виђао.

- Задржао се у стану те су се посвађали. Испричао је да јој је у телефону пронашао неке поруке, што га је додатно изиритирало. Свађали су се због виђања дјетета, он је тражио да наставе заједнички живот - казао је Мехмедбашић. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: