Масовни убица

Суђење Урошу Блажићу премјештено у други град

  • Извор: Блиц
  • 05.06.2024. 07:18

Врховни суд донио је одлуку да се суђење масовном убици Урошу Блажићу из Вишег суда у Смедереву премјести у Београд, у судницу Окружног затвора у Београду.

Из Врховног суда је потврђено, одређено је да се припремно рочиште и главни претрес у предмету Вишег суда у Смедереву, одрже изван подручја Вишег суда у Смедереву, у судници Вишег суда у Београду, у Окружном затвору.

Термин суђења још увијек није заказан јер поменута одлука треба да се достави суду у Смедереву, који ће потом поднијети захтјев суду у Београду за одређивање термина рочишта.

Ова судница у Окружном затвору отворена је 2009. године и она је предвиђена за одржавање суђења високог ризика.

Ова судница има три улаза и рађена је по узору на суднице Посебног одјељења Вишег суда у Београду. У њој има 20 мјеста за адвокате и већи број окривљених, а капацитет сале за посјетиоце суђења је 40 мјеста.

Такође, када је ова судница у питању, постоје техничке могућности видео преноса суђења, превођења, као и други услови за несметано обављање процеса.

Ова одлука је донијета након што је Виши суд у Смедереву поднио захтјев да се рочиште измјести из безбједносних разлога.

Родитељи жртава масакра у Младеновцу насрнули су на масовног убицу Уроша Блажића чим је уведен у судницу након чега је убица Урош Блажић моментално изведен из суднице.

Урош Блажић, у пратњи десетак чувара, заједно са оцем Радишом, спроведен је у судницу спуштене главе док је све време гледао у под.

– Блажић је направио само пар корака у судници, а сви оштећени који су се налазили унутра – отприлике 70 људи, устали су са столица и кренули ка Блажићу. Ово је био први сусрет са убицом њихове дјеце и родитељи нису могли да контролишу своје емоције, што је и потпуно очекивано и оправдано – испричао је раније очевидац.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:00 Лото, Лутрија РС

    ''Лото, Лутрија РС

  • 20:10 АТВ Специјал: Црна Гора

    ''Зашто се политичка ситуација не смирује у Црној Гори? Зашто су Црногорци дали зелено свјетло за резолуцију у Сребреници? Коме смета Резолуција о геноциду у Јасеновцу? Чија је данашња Црна Гора?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 23:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.