Dvije godine i pet mjeseci

Stražar sarajevskog zatvora osuđen zbog mita

  • Извор: СРНА
  • 08.09.2023. 16:10

Zatvorski stražar Eldin Brajlović osuđen je danas prvostepeno pred Opštinskim sudom u Sarajevu na dvije godine i pet mjeseci zatvora zbog primanja dara i drugih oblika koristi od zatvorenika.

Brajlović se tereti da je u prva četiri mjeseca 2022. godine, kao zatvorski stražar u Kazneno-popravnom zavodu (KPZ) Sarajevo - Odjeljenje Ustikolina, u više navrata od jednog osuđenika tražio 1.000 KM i mobilni telefon da bi ga zauzvrat obavještavao o planiranim pretresima ćelija.

Prema optužnici, Brajlović je obećao i da će uticati na svoje nadređene kako bi osuđenik dobio korištenje vanzatvorskih pogodnosti, te da ga neće fizički maltretirati bez razloga, što je u prethodnom periodu činio, udarivši ga gumenom palicom dok je obavljao poziv u zatvorskoj telefonskoj govornici, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U Foči oduzeto 64 kilograma marihuane

U Foči oduzeto 64 kilograma marihuane

Prilikom korištenja vanzavodskih pogodnosti, odnosno slobodnog vikenda van KPZ-a, osuđenik čiji su inicijali B.B. se sastao sa Brajlovićem na benzinskoj pumpi na Stupu u Sarajevu kako bi mu dao traženi novac i mobilni.

Tom prilikom Brajlović je, po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapšen sa označenih 500 KM i mobilnim telefonom "ajfon" koji mu je osuđenik predao.

Nakon hapšenja, Brajlović je suspendovan sa radnog mjesta, navedeno je u saopštenju.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм