Признала све

Српкиња (65) преварила Аустрију за 30.000 евра социјалне помоћи

  • Извор: Независне
  • 05.10.2023. 07:08

Пензионерка (65) поријеклом из Србије осуђена је на 15 мјесеци условно у Регионалном суду Винер Нојштат јер је од државе Аустрије узела 30.000 евра социјалне помоћи, што се испоставило као незаконито, јер надлежним институцијама није пријављивала своје одласке у Србију.

Она је током појављивања на суду признала све што јој се ставља на терет.

Наиме, она је он аустријског Завода за запошљавање у периоду од 2016. до 2022. године наплатила 9.900 евра помоћи на које није имала право, с обзиром да је већи дио тог периода била у Србији, па самим тиме није ни имала право на ту бенефицију.

Тешка несрећа у Великој Кладуши, мушкарац страдао у свом дворишту

Тешка несрећа у Великој Кладуши, мушкарац страдао у свом дворишту

Како је у међувремену и пензионисана, она је од аустријског Пензионог примала и компензациону накнаду, као додатак пензији па је тако и ову институцију оштетила за 20.000 евра.

Иначе, жена је ухваћена током контроле на граничном прелазу Никелсдорф. Наиме, у посљедње вријеме активно се прати кретање оних који примају накнаде, па је тако и она откривена током једне од провјера.

Масовна пуцњава у САД-у: О жртвама се још не прича

Масовна пуцњава у САД-у: О жртвама се још не прича

Иначе, непосредно након што је ухваћена, она је саслушана у полицији гдје је изјавила да јој је новац био потребан јер јој је муж у Србији био болестан.

Како преносе медији, она је и раније осуђивана због покушаја крађе.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.