Аутомеханичар

Србин осумњичен за копање тунела испод суда у Подгорици ухапшен у Штокхолму

  • Извор: Курир
  • 14.10.2023. 13:54

Владимир Ерић (32), држављанин Србије који је осумњичен за копање тунела у Вишем суду у Подгорици данас је ухапшен на аеродрому у Штокхолму у Шведској.

Како се наводи, он је приступио на аеродром са намјером да отпутује за Београд, и ту је ухапшен по међународној потерници.

Ерић је наводно аутомеханичар из Лознице који у свом власништву има и ауто-сервис.

У копању тунела учествовали су, како је саопштила црногорска полиција, Лозничани Вељко Марковић (32), Милан Марковић (53), Дејан Јовановић (30) и Владимир Ерић (32).

Они се налазе у бјекству, а осумњичени су да су по налогу организатора криминалне групе, који још није идентификован, обили депо Вишег суда у Подгорици.

Према подацима из истраге, Дејан Јовановић је 11. септембра таксијем прешао границу са Србијом, а Вељко Марковић и његов стриц Милан Марковић истог дана ушли су у аутобус који саобраћа до Сарајева, карте су купили до Фоче, што им је била крајња дестинација, док за осумњиченог Владимира Ерића само постоји податак да је ушао у Црну Гору.

Полиција је у четвртак ухапсила и Подгоричанку Катарину Баћовић која се сумњичи да је копачима тунела изнајмила пословни простор из којег је започето копање тунела.

У досадашњој истрази којом руководи подгоричко Основно државно тужилаштво прегледано је на стотине сати снимака с надзорних камера, пронађен је алат који су копачи користили као и комби који су копачи користили, а налогодавац је и даље званично непознат.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм