Напад на повратника

У страху Србин коме је запаљен аутомобил у Мостару

  • Извор: СРНА
  • 14.06.2024. 22:56

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић и конзул Србије у Мостару Васо Гујић вечерас су посјетили српског повратника Драгу Рупара, чији је аутомобил запаљен испред породичне куће у мостарском насељу Ходбина, а који је и вечерас рекао да је веома узрујан и да је огроман страх ушао и у његове комшије јер не знају ко је сљедећи на реду.

Приликом ове посјете указано је на чињеницу да још ниједан напад на повратнике у долини Неретве није расвијетљен и да то међу људима ствара страх и осјећај незаштићености.

Гујић је рекао да су дошли да виде шта се догодило и да пошаљу поруку да од званичних институција очекују реаговање и брзо проналажење починилаца.

"Питање је осјетљиво и да бисмо одагнали све сумње да је ово на националној основи било би добро да се што прије предузму све активности да се починилац или починиоци нађу и догађај расвијетли", поручио је Гујић.

Он је рекао да је Рупар уплашен и узнемирен, као и све његове комшије.

"Због смиривања ситуације било би добро да се одмах реагује", поручио је Гујић.

Миливојевић је рекао да је вечерас у Ходбини да изрази подршку и Рупару и свим повратницима у ово мостарско насеље.

"Ово је тежак дан не само за њега, него и за све његове пријатеље, родбину и комшије који су узнемирени и у једној врсти неизвјесности и страха који је изазвала ова паљевина. Након толико година овакав инцидент не само да је узнемирио људе, него се људи питају шта им носи нови дан", указао је Миливојевић.

Он је нагласио да је важно да се тензије смире и да овај инцидент не повећа набоје који би могли изазвати веће компликације.

"Оно што је нама као заједници битно јесте да овом човјеку помогнемо и финансијски, јер то није било само превозно, већ средство на основу којег је остваривао одређене приходе. На нама је да у што краћем року то обезбиједимо, али је тешко да се ово заборави", рекао је Миливојевић.

Миливојевић је поручио да би било добро што прије пронаћи починиоце и казнити их јер је само то пут да се овакве ствари више не догађају.

Драги Рупару, српском повратнику у мостарско насеље Ходбина, ноћас је испред породичне куће запаљен аутомобил. Рупар је рекао Срни да је јутрос око 7.00 часова осјетио мирис паљевине, изашао испред куће и видио запаљен аутомобил.

"Задњи дио аутомобила је потпуно изгорио. У шоку сам, немам ријечи, не осјећам се безбједно", рекао је Рупар. Он је навео да је полиција обавила увиђај и да су му људи који су били на увиђају рекли да све указује на то да је пожар подметнут.

Портпарол МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић потврдио је данас Срни да је полиција била на лицу мјеста.

"Драго Рупар јутрос је пријавио да му је изгорио аутомобил `опел кадет`. Он сумња да је возило запаљено. Врше се истражне радње и до завршетка истраге не можемо ништа прејудицирати", рекао је Марић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: