Бјеловар

Слетио с цесте, омотао се око стуба и преполовио га. Чудом преживио

  • Извор: Бјеловар.ливе
  • 26.09.2023. 10:39

Возач (59) чудом је преживио тешку саобраћајну несрећу која се догодила јуче (понедјељак) у мјесту Међурача недалеко од Бјеловара.

Како је потврђено за Бјеловар.ливе из бјеловарске полиције, возач је око 15.30 сати због превелике брзине прешао на супротну страну цесте, ауто слетио у лијеви путни јарак и забио се у бетонски стуб јавне расвјете. 

Ватрогасци пола сата резали лим

Од силине ударца, ауто се попут папира омотао око бетонског стуба којег је и ”преполовио”. 

Возач је остао заробљен у смрсканом возилу. 

Њемачкој фале хиљаде конобара и кувара, нуде плату 11.000 евра

Њемачкој фале хиљаде конобара и кувара, нуде плату 11.000 евра

На интервенцију су изашли припадници Ватрогасне заједнице Општина Нова Рача који су се трудили што прије извући повријеђеног возача. 

– Колегама је требало пола сата да прережу лим и возачу ослободе ноге које су биле притиснуте. Морам признати да још нисмо имали овакву врсту интервенције, али најбитније је да је човјек преживио и да смо помогли – рекао је Дражен Бенгез, командир ватрогасне заједнице Нова Рача. 

Возач није био везан

Додаје и како је на терен изашло деветеро припадника двају локалних ДВД-ова, Булинац и Стара Рача, који су једини од чланова Заједнице посједују опрему за техничке интервенције, а интервенцијом су руковали Бранислав Деспетовић и Горан Ормановић.

– Заиста, возач је чудом преживио ову несрећу. Иначе није био везан сигурносним појасом – рекао је командир Бенгез. 

Отворени прелом наткољенице 

Из бјеловарске Опште болнице ”Др. Анђелко Вишић” су нам потврдили како је 59-годишњи возач примљен с тешким повредама. 

– Ради се о отвореном прелому наткољенице и затвореном прелому поткољенице. Има и повреде ребара… Пацијент је успјешно оперисан и за сада је стабилно – казали су из болнице. 

Како пише Бјеловар.ливе, возач због тешког стања у којем се налазио није могао бити алкотестиран, већ су изузети узорци крви и урина ради утврђивања концентрације етанола.

(Фото/Вијест: Бјеловар.ливе)

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Емисија: Тајне музеја

    '''Емисија: Тајне музеја

  • 18:20 Манастири

    Манастири

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Народ бира, локални избори 2024

    '''У емисији ‘Народ бира' на АТВ-у сазнајте прве резултате, атмосферу у изборним штабовима од Бањалуке, преко Добоја, Бијељине, Источног Сарајева, па све до Требиња, анализе и мишљења стручњака, предвиђања политичке ситуације након избора, прве реакције кандидата, али и мишљење и реакције грађана.