Врховни суд

Сеферовићу смањена казна за куповину дјевојчице!

Врховни суд Републике Српске преиначио је пресуду Јасмину Сеферовићу (24) из Сарајева и осудио га на осам мјесеци затвора због заснивања ванбрачне заједнице са дјететом млађим од 16 година!

Првостепеном пресудом Окружног суда у Бањалуци Јасмин је био осуђен на пет и по година затвора, а тада је оглашен кривим за два кривична дјела и то трговину дјеце и ванбрачну заједницу.

”Судско вијеће је дјелимично уважило жалбу браниоца и пресуда је преиначена у правној оцјени кривичног дјела и одлуци о казни. Радње Сеферовића квалификоване су као кривично дјело ванбрачна заједница са дјететом и осуђен је на осам мјесеци затвора”, рекла је за АТВ секретар Врховног суда Републике Српске Јелена Деспотовић.

Јасминовом оцу Љуби Сеферовићу истовремено је потврђена новчана казна од 5.000 КМ, а мајци жртве Алмаси С. казна од 300 КМ за помагање у заснивању незаконите ванбрачне заједнице. Њој је изречена и условна казна од годину дана затвора, уколико у наредне двије године не почини ново кривично дјело.

”У односу на Љубу Сеферовића и Алмасу С. жалбе браниоца су одбијене као неосноване и првостепена пресуда је потврђена”, рекла је Деспотовићева.

Према оптужници Јасмин је током 2018. године преко Фејсбука контактирао тада 15-годишњу Л.С. и наговорио је да из Мостара дође у Бањлуку како би с њом засновао ванбрачну заједницу. Без знања мајке, Л. С. је отпутовала код њега и испоставило се да јој је то загорчало живот.

”Живјела је с Јасмином у изнајмљеној кући, коју су користили бројни чланови породице Сеферовић. Јасмин је Л.С. убрзо присилио да проси”, наводи се у оптужници.

Дјевојка је просила испред тржних центара у Бањалуци и Сарајеву. Испрошени новац морала је давати Јасмину, а када не успије да прикупи довољно новца он би је тукао.

”Приморавао ју је да проси чак и када је остала трудна, али и након што је у октобру 2019. родила кћерку. То је трајало до 20. фебруара 2020. када је полиција затекла Л.С. како с бебом у наручју проси на једном паркингу у Бањалуци”, пише у оптужници.

Љуби Сеферовићу, који је познат по случају ”Џенан Мемић”, на терет је стављено да је контактирао Алмасу С. и понудио јој новац како би дала пристанак за ванбрачну заједницу његовог сина Јасмина и њене кћерке Л. С.

”Алмаса је то прихватила, иако је била свјесна чињенице да њена ћерка нема навршених 16 година и да је социјално и емотивно незрела. Љубо јој је 3. децембра 2018. преко ”Вестерн јуниона” исплатио 1.900 КМ, чиме је она из користољубља омогућила недозвољену ванбрачну заједницу између Јасмина и њене кћерке”, наводило се у оптужници.

Куриозитет цијелог случаја је да је Љубо Сеферовић као тинејџер постао отац и имао је свега 14 година када му се родио син Јасмин. Слично је и с његовим оцем Бекријом, који је Љубу "добио" у 15. години живота.

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм