Пресуда

Седам и по година за покушај убиства 10 особа у Приједору

Врховни суд Републике Српске правоснажно је осудио Рената Марјановића (34) из Приједора на седам и по година затвора због покушаја тешког убиства више особа у кафе бару "4WD" у Приједору и недозвољеног посједовања оружја.

У Врховном суду за АТВ је потврђено да је пресуда донесена након што је судско вијеће одбило жалбу одбране као неосновану и у потпуности потврдило првостепену пресуду коју је изрекао Окружни суд у Приједору.

Злочин се догодио 6. марта 2021. године. У пресуди се наводило да је Марјановић из аутомобила "опел корса" изрешетао кафић у улици Славка Родића, испаливши 29 метака из аутоматске пушке М-70, калибра 7,62 мм.


Prijedorčaninu sedam i po godina robije, ispalio 29 metaka na kafić

Prijedorčaninu sedam i po godina robije, ispalio 29 metaka na kafić

Од тога је осам пројектила погодило унутрашњост објекта, а неки су летјели у висини глава гостију и срећом нико није повријеђен.

Према оптужници све се одиграло у вечерњим часовима, а мотив оружаног напада на кафић била је Марјановићева свађа са Драженком Билбијом, Драганом Родићем и Горданом Мрђа, која се одиграла у и испред кафе бара ”4WD”.

Након свађе Марјановић се ”корсом” довезао до кафића и са сједишта отворио ватру у намјери да, како се наводи у опужници, убије Билбију, Родића и Мрђу, као и Слободана Шаренгаћу, Радислава Матијаша, Мериму Каурин, Јелену Мирчић, Драгана Драгојевића, Ђорђа Старчевића и Николину Балабан, који су се налазили у кафићу.


Кафић изрешетао с 29 метака: Одбрана тражи укидање пресуде због неурачунљивости

Кафић изрешетао с 29 метака: Одбрана тражи укидање пресуде због неурачунљивости

"Знајући да се наведена лица налазе у објекту Марјановић је из аутоматске пушке М-70 испалио 29 хитаца у врата и излог угоститељског објекта. Осам метака завршило је у унутрашњости објекта па је оптужени побјегао", наводи се у оптужници.

Пратите нас и путем Вибера