Бијељина

Санкционисан отац ученика због шамарања професорице

  • Извор: АТВ
  • 15.10.2024. 19:25

Упад у зборницу и два шамара професорици епилог је незадовољства једног родитеља ученице Средње пољопривредне и медицинске школе.

Оливера Крсмановић тврди да оца ученице која је наставу из њеног предмета похађа ванредно, није видјела до јуче, када јој је на радном мјесту физички напао.

"Човјек који је мени до сада потпуно непознат, питао колегиницу за помоћника директора, она је рекла да не зна, да је ту негдје, онда је упитао, а има ли Оливере Крсмановић, ја сам рекла ја сам, и онда је он опалио шамар с једне стране, с друге стране. Ти моје дијете враћаш толико пута, а у суштини ја сам тај дан држала консултације за ванредне ученике, то није никакав званичан испит", испричала је Оливера Крсмановић, нападнута наставница.

Незапамћен чин  - тако све описују у школи, гдје су од петка када се све одиграло у шоку. Поступили су по процедурама и пружили подршку наставници. Цијело друштво мора да буде укључено у превенцију таквог вида насиља кажу у Активу директора средњих школа.

"У шоку смо заиста, због ових дешавања заиста неочекиваних, а тиче се физичког напада на наставника наше школе у просторијама школе. Наставнику је пружена подршка, тим поводом школа је све процедуре спровела", каже Биљана Зарић, директор ЈУ Пољопривредна и медицинска школа.

"Да се на радном мјесту дешавају те ствари, посебно просвјетни радници који по логици ствари морају да сарађују и у сталној су интеракцији са родитељима и ученицима, тако да су константно изложени могућим опасностима када је то у питању, зато и позивамо на сензибилизацију како бисмо заједно дјеловали превентивно да се овакве ствари не дешавају", рекао је Душко Ђурић, предсједник Актива директора средњих школа.

Интервенисала је и полиција. Они су санкционисали Д.К. из Бијељине, због почињених прекршаја вријеђање и  туча и физички напад. Физички напад родитеља незапамћен је чин, али с обзиром на стање свијести у друштву није нимало неочекивано.

"За ових 14 година колико радим у школи ово је први пут да је дошао професор и напао родитеља. За нас је ово нека нова ситуација, али могу рећи очекиваног јер проблем тог агресивног понашања је присутно али до сада је то више било присутно али на релацији између ученика, а не родитеља и професора", рекла је школски психолог Јелена Марић.

Наставница која је нападнута неће кривично гонити нападача. Не жели да једна цијела породица трпи због непромишљености нападача, истичући да она није монструм како ју је назвао и да не жели да исту трауму пролази поново.

Свјесни учесталости напада на просвјетне раднике из школа апелују на све да се на све начине утиче на безбједност свих грађана и очување образовних институција.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Серија: Ред рок (16+)

    ''Серија: Ред рок (16+)

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм