Саслушани осумњичени

Ручни ракетни бацач, тромблонске мине, експлозив: Шта је пронађено у гаражи на Новом Београду

  • Извор: Телеграф
  • 01.10.2024. 07:43

У Вишем јавном тужилаштву у Београду саслушани су Н.Д. (24) и А.Б. (19) због сумње да су као припадници групе неовлашћено држали већу количину ватреног оружја, муниције и минско-експлозивна средства, као и јер су неовлашћено ради продаје држали опојну дрогу кокаин и канабис.

Осумњичени су на саслушању изнијели своју одбрану.

Тужилаштво је након саслушања предложило судији за претходни поступак да осумњиченима одреди притвор због опасности од бјекства, да не би утицали на свједоке, да не би поновили кривична дјела у кратком временском периоду и због узнемирења јавности.

Наредбом о спровођењу истраге осумњиченима се на терет стављају кривична дјела Удруживање ради вршења кривичних дјела, Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја у саизвршилаштву и Неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога у саизвршилаштву, пише Телеграф.

Бањалучка полиција успјешно реализовала двије акције

Бањалучка полиција успјешно реализовала двије акције

Постоје основи сумње да су осумњичени као припадници групе која за циљ има вршење кривичних дјела, од неутврђеног дана до 26. септембра у изнајмљеној гаражи стамбене зграде на територији општине Нови Београд држали већу количину ватреног оружја, дијелове ватреног оружја, муницију, минско-експлозивна средства и средства велике разорне моћи чије држање није дозвољено грађанима.

У изнајмљеној гаражи пронађен је један ручни ракетни бацач, двије тромблонске мине, експлозив, шест детонаторских каписли, 7 ручних бомби, 8 аутоматских пушака са14 оквира, један пиштољ, као и 2.734 комада муниције различитог калибра.

У аутомобилу марке BMW, који је у власништву осумњичене А.Б, пронађена су три пиштоља, 203 комада пиштољске муниције различитог калибра, једна ручна бомба, три електронске вагице за прецизно мјерење, као и опојна дрога кокаин укупне нето масе 1.487,68 грама и опојна дрога канабис укупне нето масе 179,96 грама.

Почиње Програм неинвазивног пренаталног тестирања

Почиње Програм неинвазивног пренаталног тестирања

У стану на територији ГО Вождовац пронађено је 0,53 грама опојне дроге кокаин и једна вагица за прецизно мјерење.

Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић рекао је да тужилаштво у овом предмету сарађује са припадницима СБПОК-а и БИА, те да се интензивно предузимају радње на откривању осталих чланова ове криминалне групе.

Он је нагласио да истрага треба да утврди све аспекте и околности дјеловања ове криминалне групе.

"У току истраге биће обављена неопходна вјештачења, биће испитани свједоци и предузете друге неопходне радње у циљу утврђивања како је набављено пронађено оружје и са којим крајњим циљем“, навео је главни јавни тужилац ВЈТ у Београду.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Бизнис клуб

    ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.