Ухапшен у понедјељак

Рајко Павић остаје на слободи, суд одбио приједлог за притвор

  • Извор: АТВ
  • 26.06.2024. 17:17

Основни суд у Бањалуци није одредио притвор Бањалучанину Рајку Павићу, који је у понедјељак ухапшен у овом граду, сазнаје АТВ.

Тужилац Окружног јавног тужилаштва јуче је Павићу предложио притвор због сумње да је извршио кривично дјело изнуда.

Како су навели из ОЈТ Бањалука, Павић је осумњичен да је од 21. јануара до 16. априла ове године, у намјери да себи прибави противправну имовинске користи, пријетњом принудио оштећене  Д.Ш. да му, на штету своје имовине, исплате новац у износу од 2.500 евра и М.Ш. да на штету своје имовине, а у корист осумњиченог на лице Р.М. пренесе власништво над покретном ствари пмв марке шкода октавиа чији је власник М.Ш., без накнаде.

Притвор је предложен због постојања  нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени утицати на свједоке, као и бојазни да ће поновити кривично дјело.

Иначе, Павић је врло добро познат полицији, с обзиром да је и раније хапшен и осуђиван. Крајем маја је ухапшен због сумње да се може довести у везу са случајем отмице.

Ухапшен је због сумње да је помагао Ненаду Радинковићу који је притворен због сумње да је отео Халида Н. од чијег брата је узео 42.000 евра у крипто валути као откупнину. Њему је стављено на терет да је подигао новац који је Радинковић наплатио од жртвиног брата.

Он је осуђиван више пута, а између осталог му је 2011. године у бањалучком Окружном суду изречена казна од укупно 20 година затвора због више кривичних дјела. Осуђен је на три и по године затвора због бијега из Казнено-поправног затвора Бањалука и та  казна је обједињена са ранијом осудом од 18 година и шест мјесеци затвора због више тешких кривичних дјела, па му је изречена јединствена казна од 20 година затвора.

Међутим, и поред криминалне прошлости, Рајко Павић остаје на слободи, тако је одлучио Основни суд Бањалука.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: