Dvije nesreće na radu

Radnik prelazio sa skele na skelu, okliznuo se i pao

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 24.05.2023. 11:44

Muškarac, star 43 godine, koji je izvodio građevinske radove na fasadi kuće u Ulici Domenica Biondija u Rovinju, prilikom prelaska s jedne skele na drugu u jednom se trenutku okliznuo i pao na tlo s visine od oko 3.5 metara.

Povrijeđenom muškarcu pružena je pomoć u pulskoj bolnici gdje je zbog teških povreda zadržan na liječenju.

O događaju, koji se dogodio oko 13.35 sati, obaviještena je inspekcija nadležna za zaštitu na radu radi preduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Još jedna nesreća na radu dogodila se juče oko 17.00 časova u Čakovcu, ulici Travnik, a u kojoj je teško povrijeđen 59-godišnjak.

Velika akcija policije: Pretresi na 13 lokacija

Velika akcija policije: Pretresi na 13 lokacija

Nezgoda se dogodila u trenutku kada je 59-godišnjak (suvlasnik kompanije koja se bavi izradom građevinske limarije) na krovu garaže obavljao mjerenja vezana za zamjenu krovišta. U jednom trenutku došlo je do pucanja ploča na kojima je stajao te je s visine oko 3.5 metara pao na betonski pod garaže.

Vozilom hitne medicinske pomoći povrijeđeni 59-godišnjak prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je u nezgodi teško povrijeđen te je zadržan na daljem liječenju, prenosi "Jutarnji List".

Na mjesto događaja išao je inspektor zaštite na radu s ciljem preduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм