Акција ”Кодекс”

Проширена истрага против Дебевца и Осмице, ухапшена једна особа

Полицијски службеници СИПА ухапсили су једну особу у наставку акције ”Кодекс” у којој су раније ухапшени предсједник Суда БиХ Ранко Дебевец и бивши директор Обавјештајно безбједносне агенције (ОБА) БиХ Осман Мехмедагић Осмица.

У СИПА наводе да је акција ”Кодекс” спроведена на подручју Сарајева и Источног Сарајева.

”Извршени су претреси станова и других просторија и покретних ствари на шест локација, којом приликом су откривени и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку. Једна особа је ухапшена због сумње да је починила кривично дјело лажно представљање из Кривичног закона Федерације БиХ  као и кривично дјело из члана 29.  Закона о равноправности полова БиХ (ко по основу пола врши насиље, узнемиравање или сексуално узнемиравање)”, саопштила је СИПА.

Додају да је осумњичени спроведен у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, након чега ће у законском року бити предато у даљу надлежност Тужилаштва БиХ.

”Активности у предмету „Кодекс“ су проведене против суспендованог предсједника Суда БиХ и бившег директора Обавјештајно безбједносне агенције, а у оквиру проширења истраге на више догађаја  са сумњом на коруптивне акивности као и друге незаконитости”, наводе у СИПА.

Додају да су претреси реализовани на основу налога Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ а у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Федералне управе полиције.


Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.