Велика акција

Производили лажну "плазму“, детерџенте и шампоне

  • Извор: РТС
  • 26.04.2024. 15:34

Министар трговине Томислав Момировић саопштио је да је заједничком акцијом тржишне инспекције и припадника МУП-а разбијен ланац производње и продаје фалсификованих производа потенцијално опасних по здравље грађана.

"У великој акцији усмјереној ка сузбијању пласирања фалсификованих производа на српско тржиште тржишни инспектори Министарства трговине су у претходним данима открили илегалну производњу фалсификата кућне хемије детерџената и шампона марке 'Procter&Gamble', као и фалсификованог кекса 'плазма', чиме је спријечена употреба кривотворених производа и уједно избјегнута потенцијална опасност по здравље наших грађана", изјавио је Момировић.

Радник пао са електричног стуба у Невесињу

Радник пао са електричног стуба у Невесињу

Истакао је да је извршен инспекцијски надзор и улазак инспектора у илегалну производњу на више локалитета у Новом Саду и Београду.

Том приликом затечена је и одузета велика количина кривотворених производа, међу којима је 2.021 кондиторски производ, 205 производа кућне хемије међу којима су детерџенти за судове, детерџенти за веш и средства за личну хигијену, преко 11.000 амбалажа за кондиторске производе и кућну хемију, 26 буради од по 120 литара сировина за прављење течног детерџента за судове и веш, огроман број декларација, наљепница и бар-кодова припремљених за лијепљење на амбалажу и стављање у промет.

Забрањен превоз експлозивних материја у Српској; Огласио се МУП: Ево ко је изузет

Забрањен превоз експлозивних материја у Српској; Огласио се МУП: Ево ко је изузет

Момировић је додао да је у току инспекцијски надзор у Београду, а који се односи на контролу штампарије која је правила амбалаже за кривотворене кондиторске производе, при чему су припадници МУП-а одузели лаптоп, рачунар и мобилни телефон.

"Сва роба је била намијењена даљој продаји на пијацама, а иза свега је стајала добро организована група са подручја Новог Сада“, додао је министар трговине Томислав Момировић.

МУП: Ухапшене три особе

О наведеној акцији огласило се и Министарство унутрашњих послова Србије, које је саопштило да су ухапшени Новосађани С.Ј. (1982) и М.Ј. (1973) због постојања основа сумње да су учинили кривична дјела неовлашћена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга и недозвољена трговина.

Оставила мужа јер је мислила да га вара и покајала се - за све је крив комшија

Оставила мужа јер је мислила да га вара и покајала се - за све је крив комшија

Ухапшен је и М.М. (1978) са подручја Београда, против кога ће бити поднијета кривична пријава за помагање у извршењу кривичног дјела неовлашћена употреба туђег пословног имена и друге посебне ознаке робе или услуга.

С.Ј. и М.Ј. је одређено задржавање до 48 сати и биће приведени, уз кривичну пријаву, основном јавном тужиоцу у Новом Саду.

(Фото: plazma.rs)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина