Источно Сарајево

Притворено осам ухашених из акције ”Код”

Окружни суд у Источном Сарајеву одредио је једномјесечни притвор за осморо ухапшених у акцији ”Код”, који се терете за кријумчарење великих количина дроге.

Одлуком суда у притвор су спроведени Бојан Ристичевић, Борис Митровић звани Гилмар, Далибор Бамбарез Бамби, Александар Хршум, Данило Цицовић, Емина Машић, Игор Цицовић и Драгомир Пандуревић. 

Ђорђе Цицовић и Пеђа Спајић су пуштени да се бране са слободе, а на приједлог тужилаштва њима су одређене мјере забране напуштања боравишта, забрана путовања ван БиХ.

Акција

Акција "Код": Притвор затражен за осам осумњичених

Групи се на терет ставља да су починили кривична дјела неовлаштена производња и промет дрогом, недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и прикривање.

Акција је покренута на основу информација добијених декрипцијом ”Скај” апликације. Сумња се да је ова група дужи временски период договоарала куповину и дистрибуцију различитих врста дрога на подручју Источног Сарајева, на чему су зарадили око 2.750.000 КМ.

Богата запљена у акцији

Богата запљена у акцији "Код" - Погледајте шта је све полиција одузела

Бранимир Шеховац, начелник ПУ Источно Сарајево, на конференцији за медије је рекао да је ухапшена група прокријумчарила ок 20 килограма кокаина, 130 килограма марихуане, 52.000 комада таблета екстазија, 60 килограма амфетамина, одређену количину хероина и супстанци за производњу дроге.

Већина осумњичених имају богате криминалне досијее, а у трговини дроге наводно су блиско сарађивали са Дарком Елезом, који се налази у Србији на издржавањеу 15-годишње казне затвора по пресуди и предмету ”Лутка”.

Ексклузивно: Откривамо имена ухапшених у акцији ”Код”

Ексклузивно: Откривамо имена ухапшених у акцији ”Код”


Пратите нас и путем Вибера

  • 22:45 Филм

    ''''Филм

  • 00:55 Ноћни програм

    Ноћни програм