Врховни суд

Прегазио човјека који је лежао на путу, осуђен на годину дана затвора

Врховни суд Републике Српске правоснажно је осудио Жељка Т. (28) из Врањака код Модриче на годину дана затвора јер је аутомобилом ”ауди А6” прегазио комшију Небојшу Којића, који је лежао на путу.

Пресуда је изречена након што је вијеће у потпуности потврдило првостепену пресуду коју је 2022. године изрекао Окружни суд у Добоју. Жељко Т. је оглашен кривим за угрожавање јавног саобраћаја. Осим затворске казне, изречена му и двогодишња забрана управљања возилом "Б" категорије.

Трагедија се догодила 24. јуна 2020. године око 2.30 часова на регионалном путу Добој - Модрича. У пресуди се наводи да је Жељко Т. возио пијан, са концентрацијом од 1,18 промила алкохола у крви.

"Усљед тога није био способан за безбједно управљање возилом, чиме је прекришо Закон о основама безбједности саобраћаја БиХ. Иако је био свјестан да таквим понашањем може довести у опасност живот људи, на ту посљедицу је пристао", наводи се у пресуди.

Појашњава се да је Жељко Т. возио према Добоју и доласком у Врањак возилом је прешао у супротну (лијеву) саобраћајну траку.

"У том моменту на тој страни коловоза је лежао Небојша Којић, са главом окренутом према средишњој бијелој линиији. Жељко Т. је аутомобилом прешао преко њега, што је довело до гурања тијела по коловозу и ваљања испод возила, усљед чега је Којић задобио вишеструке повреде од којих је преминуо на лицу мјеста", наводи се у пресуди.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:20 Мочвара (16+)

    "Мочвара" је напета прича о низу серијских убистава у Београду, пуна обрта и неочекиваних расплета. Инспектор Никола, којег тумачи Горан Богдан, покушаће са својим колегама да ријеши тежак случај пред каквим се београдска полиција досада није сусрела.

  • 00:20 Ноћни програм

    Ноћни програм