Тужилаштво КС

Предложен притвор осумњиченом Сарајкићу за убиство Крше у Сарајеву

  • 12.06.2024. 14:18

Поступајући тужилац Тужилаштва Кантона Сарајево предложио је одређивање једномјесечног притвора Нихаду Сарајкићу осумњиченом да је у центру Сарајева убио Анела Кршу.

Притвор је предложен због кривичних дјела убиство при безобзирном и насилничком понашању и недозвољено држање оружја. 

„Притвор му је предложен због опасности од утицаја на свједоке, прикривање доказа и због опасности да би боравком на слободи осумњиченог могло доћи до узнемирења јавности“, саопштено је из Тужилаштва.

Стравично убиство се догодило у понедјељак у послијеподневним сатима на Вилсоновом шеталишту у Сарајеву.

Нови детаљи: Сарајкић убио Кршу да би заштитио жену, ликвидирао га на клупи!

Нови детаљи: Сарајкић убио Кршу да би заштитио жену, ликвидирао га на клупи!

Током увиђаја је на мјесту убиства пронађено 16 чаура и пиштољ. Обдукција ће показати колико је метака испалио у Кршу. Прве информације указивале су на то да је испаљено више од десет метака те да је тијело Крше било непрепознатљиво. Вјештак је у прелиминарном налазу навео „више прострелних рана“.

Медији су објавили да је Кршо убијен хицима из непосредне близине, а највише рана имао је на прсима.

Информације упућују на то да је Сарајкић убиство испланирао до у детаље. Он је позвао Кршу, који му је раније пријетио, да се виде, а затим је у њега пуцао из непосредне близине. Убио га је док су сједили на клупи на Вилсоновом шеталишту. Први пуцањ био је кобан, а затим је у њега, док му је био окренут лицем, испалио више метака.

Сарајкић је одмах позвао полицију и предао оружје. Признао је да је починио убиство.

Сарајкић ка жртви испалио 16 метака!

Сарајкић ка жртви испалио 16 метака!

Још се утврђује тачан мотив ове бруталне ликвидације. Према информацијама „Аваза“, Сарајкић је био у емотивној вези с Кршином супругом. Наши извори тврде да је она Кршу недавно напустила због насиља у породици, због чега је и хапшен, те да је започела везу са Сарајкићем.

У цијелој причи, мотив убиства није љубавни троугао, него је изгледно да је Сарајкић желио заштитити ту жену од Кршиних пријетњи и насиља.

Убијени Кршо је раније осуђиван те има девет правоснажних пресуда, док осумњичени за убиство Сарајкић није никада евидентиран за било коју врсту кривичног дјела.

Пратите нас и путем Вибера