Шверц цигарета

Позната имена ухапшених у акцији ”Кингс”

Слободан Кочић, Веселко Дуцановић и Стево Шаула ухапшени су у оквиру акције ”Кингс” због сумње да су се као организована криминална група бавили шверцом цигарета, потврђено је за АТВ.

Акцију је јутрос, по налогу Тужилаштва БиХ, спровела Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске. Извршени су претреси на више локација у Бањалуци, те у Кукуљама код Српца, које су користили осумњичени. Том приликом пронађена је и одузета одређена количина цигарета.

”Осумњиченима се на терет ставља да су продавали веће количине цигарете, које су у БиХ прошверцоване са територије Црне Горе”, каже извор АТВ-а.

Он појашњава да су осумњичени спроведени на криминалистичку обраду и очекује се да ће сутра бити спроведени Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Акција ”Кингс”: Ухапшене три особе

Акција ”Кингс”: Ухапшене три особе

”Сумња се да су главни добављачи тројице осумњичених биле особе које су ухапшене у првом дјелу акције ”Кингс” која је спроведена у јулу ове године”, рекао је извор АТВ-а.

Подсјетимо, раније су ухапшени помоћник командира Јединице Граничне полиције БиХ у Требињу Благоје Миловић и Ивица Баго, док је замјеник директора СИПА Зоран Галић на дан акције побјегао у Хрватску и још није доступан правосудним органима. На основу потраге накнадно је ухапшен и Синиша Црногорац.

Осумњичени Кочић и Дуцановић и раније су довођени у везу са шверцом цигарета. Кочић је у марту 2021. године хапшен у оквиру акције ”Трокадеро”, када је откривено 160.000 паклица цигарета без акцизне маркице. Дуцановић је 2012. хапшен у акцији ”Ливар” у којој су такође заплијењене цигарете.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.