Несрећа

Пожар у Еко зони Зеленковац: Пламен прогутао бунгалов

  • Извор: АТВ
  • 25.09.2023. 09:26

Велики пожар избио је синоћ у познатом излетишту "Зеленковац" код Мркоњић Града у којем је изгорио један од најстаријих бунагалова у Еко зони, а с њим и остава са умјетничким сликама и дио архива.

Kако је на Фејсбуку објавио Борислав Јанковић, познатији као Боро Зеленковац пожар је избио око поноћи и један од објеката је у потпуности изгорио. Узрок пожара није познат и више информација биће познато накнадно.

"Имали смо тешку ноћ за Зеленковац и за све нас који га волимо. Око поноћи избио је пожар. У пламену је нестао један од најстаријих објеката на Зеленковцу. Још увијек не можемо да износимо информације у вези узрока пожара. Кад будемо имали више информације изнијећемо их, по потреби у јавност", навео је Боро Зеленковац.

Он каже да је благовременом интервенцијом полиције и ватрогасаца пожар локализован иако је пријетио да уништени огромни појас црногоричне и лако запаљиве шуме.

У свој, овој, несрећи падала је киша тако да нису изгорјели хектари шуме. Овдје истичемо пожртвованост ДВД Ватрогасно друштво Мркоњић Град, који су балоговрено пристигли на лице мјеста и предузели све неопходне мјере. У објекту гдје су се налазиле дневна соба купатило, кухиња, спаваона, терасе и остава са умјетничким сликама и дијелом архива су заувјек нестали у пожару. Шокирани смо оним што се десило”, написао је Боро.

Додао је да је бунгалов био у заједничком кориштењу са породицом Косић, којима је изразио жаљење и обећање да ће саградити нови објекат. 

”Пожар је локализован уз помоћ ватрогасаца, а нама остаје туга за том дивном,  дрвеном кућицом, која је, свима коју су боравили у њој, пружала љубав”, написао је Боро.

Он каже да пожар није утицао на остале планиране активности и обавезе. Тренутно је расположиво седам бунгалова са укупно 42 лежаја.

”Тешко погођени овом катасрофом, спремни смо да угостимо нове посјетиоце Зеленковца у наредном периоду. Тужни смо и  погођени овим што нам се десило”, истакао је Боро Зеленковац.


Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм