ОЈТ Источно Сарајево

Потврђена оптужница за обрачун на прослави Дана жена у Милићима

Основни суд у Власеници потврдио је оптужницу против четири особе због туче која се, током прославе Дана жена, одиграла у ресторану мотела ”Кристал” у Милићима при чему су двије особе посјечене ножем.

Оптужени су власник ”Кристала” Милош Јеркић (28) и Драгослав Јеркић (55) из Милића, те Милорад Вујадиновић (43) и Данијел Васиљевић (41) из Зворника. Свима је на терет стављено кривично дјело тјелесне повреде, док је Васиљевић оптужен и за оштећење туђе ствари.

Туча се одиграла 9. марта 2022. године у ресторану ”Кристала” који се налази у Дубничком мосту код Милића.

”Милош Јеркић је напао Васиљевића и ножем га посјекао по лијевој руци, наносећи му рану дугачку три центиметра. Затим је напао и Вујадиновића кога је оштрицом ножа ударио у ребра, наносећи му расјекотину дугу 10 центиметара”, наводи се у оптужници ОЈТ Источно Сарајево.

Додаје се да је Вујадиновић напао Драгослава Јеркића тако што га је шаком ударио у око. Васиљевић је испред ресторана откинуо рукохват са улазних врата и на њима разбио дупло стакло, а потом се сукобио са Драгославом.

”Један другог су физички напали, тако што је Драгослав шаком ударио Васиљевића и огребао га ноктима по челу, да би га овај оборио на тло наносећи му повреде десног лакта”, пише у оптужници.

Уколико се докаже кривица оптуженима пријети новчана или казна до једне године затвора.

Према незваничним информацијама до туче је наводно дошло након што су се гости пожалили власницима да је у ресторану хладно. Све је убрзо прерасло у свађу која је ескалирала у обрачун.

Пратите нас и путем Вибера