Međunarodna potjernica

Potraga za djevojkom koja je pretukla starca i otela mu automobil

  • 04.09.2019. 13:57

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo je međunarodnu potjernicu za 24-godišnjom Brankicom Liješnić iz Kiseljaka, koja se tereti za razbojničke krađe.

Za Liješnić traga Kantonalni sud u Bihaću. Ona se, zajedno s tadašnjim momkom Tonijem Bošnjakom, tereti da je pretukla 68-godišnjeg muškarca u Bihaću, kojem su oteli mobitel i ključ od Mercedesa, koji su ukrali i njime bježali policiji.

Uhapšeni su na području Mrkonjić-Grada 2. februara prošle godine i utvrđeno je da su konzumirali drogu.

Prethodno su izbjegli više policijskih zasjeda na putu od Bosanskog Petrovca. Nakon hapšenja proveli su noć u zatvoru, ali su kasnije pušteni da se brane sa slobode. Ali, kasnije se nisu odazivali na pozive Suda, zbog čega je i zatraženo raspisivanje potjernice.

Privedeni Toni Bošnjak odranije je poznat policiji. Prije dvije godine našao se u nezavidnom položaju kada su ga u kući u sarajevskoj opštini Stari Grad zarobili i opljačkali Jasmin A. i Adnan Č. iz Sarajeva, od kojih je došao da kupi drogu.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм