Огласио се МУП ЗДК

Полиција у Зеници ухапсила младића (21) који је запалио три возила

  • Извор: Аваз
  • 17.10.2024. 16:18

Три аутомобила су горјела јуче око 02:25 сати, у Зеници, у улици Др. Абдулазиза Аска Борића код броја 19. До пожара је дошло на возилима голф, власништво Б.К., цитроен, власништво Е.Р., оба лица из Зенице, те шкода чије се власништво још увијек утврђује, саопштено је из МУП-а ЗДК.

Извршен увиђај

- Одмах по пријави наведеног догађаја, на лице мјеста упућени су полицијски службеници Полицијске станице Центар, као и припадници Професионалне ватрогасне јединице Зеница, те је у 02.50 сати пожар локализован. Од стране полицијских службеника Полицијске станице Центар, обезбијеђено је лице мјеста, а о догађају је обавијештен дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона, који је наложио да се у јутарњим сатима изврши увиђај - наводи се у саопштењу.

Агенција за банкарство није помогла радницима АТВ-а и других санкционисаних фирми

Агенција за банкарство није помогла радницима АТВ-а и других санкционисаних фирми

У јутарњим сатима, на лице мјеста изашли су полицијски службеници Одсјека криминалистичке полиције Полицијске управе 1 и Инспектор за заштиту од пожара и експлозија МУП-а Зеничко-добојског кантона, те је извршен увиђај. Према прелиминарним резултатима констатовано је да је пожар на сва три возила намјерно изазван, директним приношењем отвореног пламена лако запаљивој материји од стране непознате особе или више њих.

Након ове констатације, полицијски службеници Одсјека криминалистичке полиције су у сарадњи са полицијским службеницима Сектора криминалистичке полиције предузели активности у циљу расвјетљавања описаног догађаја и откривања починиоца.

У Зеници запаљена три аута, горио и голф 2

У Зеници запаљена три аута, горио и голф 2

Као резултат назначених активности у веома кратком року истог дана, прикупљена су оперативна сазнања да се у везу са извршењем горе наведеног кривичног д‌јела може довести лице Х.Д. (2003) из Зенице, које је од стране полицијских службеника Одсјека криминалистичке полиције лоцирано на подручју Града Зеница, те је лишено слободе и спроведено у службене просторије Полицијске управе 1, гд‌је је над истим заведена криминалистичка обрада.

Биће предат Тужилаштву

Током обраде, исти је у потпуности признао да је изазвао пожар на горе наведеним возилима, те је испитан у својству осумњиченог, а прикупљени су и други материјални докази. Такође је осумњичени Х.Д. током криминалистичке обраде признао и извршење кривичних д‌јела "Тешка крађа" у покушају на штету Јавног предузећа "Паркинг сервис", д.о.о. Зеница, те кривичног д‌јела "Крађа" из пекаре "Мерла" у насељу Блатуша, којом приликом је отуђен неутврђен износ новца, а које је извршио током ноћи 16.10.2024. године.

Још једна тешка саобраћајка у БиХ, троје повријеђених

Још једна тешка саобраћајка у БиХ, троје повријеђених

Дана 17.10.2024. године, након комплетирања доказа и обавјештења, осумњичени Х.Д. ће уз извјештај о почињеним кривичним д‌јелима "Тешка крађа" из члана 287. КЗ ФБиХ, у вези са чланом 28. КЗ ФБиХ "Покушај", "Изазивање опће опасности" из члана 323. став 1. КЗ ФБиХ, "Оштећење туђе ствари" из члана 293. КЗ ФБиХ и "Крађа" из члана 286. КЗ ФБиХ, а све у вези са чланом 54. КЗ ФБиХ "Стицај" бити предат у надлежност Кантоналном тужилаштву Зеничко-добојског кантона на даљње поступање.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Серија: Ред Рок (12+)

    ''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:30 Ноћни програм

    Ноћни програм