Осијек

Покушао прикрити злочин - Ово је полицајац Марко који је пуцао у дјевојку из службеног пиштоља

  • Извор: Агенције
  • 18.03.2024. 20:29

Жупанијско државно тужилаштво у Осијеку подигло је пред Жупанијским судом у Осијеку оптужницу против суспендованог полицијског службеника ПУ Осјечко-барањске Марка С. (27) за убиство 21-годишње Михаеле Б, која је убијена из ватреног оружја од стране полицајца са службеним пиштољем у свом стану у Осијеку 20. септембра 2023. године око 22 часа.

Шест мјесеци након ове трагедије, кривични поступак против полицајца ушао у нову фазу, а најважнија вијест је да је ЖДО у Осијеку остао при првобитној квалификацији овог кривичног дјела, јер су већ у фази истраге одлучили да терете Марка С. за убиство, а не за блаже кривично дјело „Тешка кривична дјела против опште безбједности“ у вези са кривичним дјелом „Угрожавање живота и имовине опште опасном радњом или средством“, за шта су га пријавиле његове колеге из полиције.

Јеловник за прву недјељу Васкршњег поста: Ево седам брзих рецепата за најукусније оброке!

Јеловник за прву недјељу Васкршњег поста: Ево седам брзих рецепата за најукусније оброке!

Подсјетимо, ријеч је о случају који је подигао велику прашину, како због самог трагичног чина, тако и због низа околности које су га пратиле, а које су ПУ Осјечко-барањску довеле до озбиљних сумњи у потенцијално фаворизовање свог запослени.

Сама чињеница да је ЖДО кривично дјело преквалификовао из блажег у тежи отворила је бројна питања која су почела да се намећу у данима након убиства Михаеле, а на која њена породица и јавност још увијек чекају конкретније одговоре, који ће расвијетлити суђење.

Дакле, тужилаштво терети Марка С. за кривично дјело убиство.

Прво је рекао да је то самоубиство

– Окривљени стар 27 година оптужен је да је 20. септембра 2023. године, око 22.00 часа, у Осијеку, испалио хитац из службеног пиштоља у намјери да жртви (2002.) одузме живот и нанио јој тешке и повреде опасне по живот од којих је преминула на лицу мјеста.

Подсјетимо, Марко С. је убио Михаелу у стану који је Марко С. добио на дугорочно коришћење од ДВД-а Доњи град, чији је члан био прије него што је ступио у полицију у октобру 2022. године, а који је власник зграда у којој се догодила ова трагедија.

Али оно што је услиједило након испаљеног метка поставља многа питања. Од тога зашто је млади полицајац носио оружје кући и извукао га пред цивилом до тога да је покушао да прикрије шта се заправо догодило.

Наиме, Марко С. није рекао истину шта се заправо догодило у првој изјави у полицији, али је колегама у Оперативном центру рекао да се пуцањ догодио док је био у купатилу, односно да је Михаела пуцала у себе.

Из овога је у јавност процурила прва информација да је ријеч о самоубиству. Међутим, очевици су брзо искључили самоубиство као опцију, па је Марко С. промијенио причу рекавши да је хитац испаљен случајно, док је чистио оружје. Полиција је то прихватила и на основу тога поднијела кривичну пријаву за лакше кривично дјело.

Младој Дубичанки потребна помоћ: Хуманитарна журка за Сузану Благојевић

Младој Дубичанки потребна помоћ: Хуманитарна журка за Сузану Благојевић

Међутим, врло брзо се испоставило да је Марко С. премијештао Михаелино тијело и намјештао мјесто трагедије, а након пријаве полицији обавио је неколико телефонских позива, звао је чак и своје надређене.

Заташкивање

Све је то изазвало бурне реакције јавности, прозивке и оптужбе на рачун полиције да ће заташкати случај и помоћи свом службенику, што је ПУ осјечко-барањска све вријеме негирала.

Начелник ПУ Осјечко-барањске Ладислав Бече рекао је неколико дана након убиства на седници Градског вијећа Осијека да није било заташкавања и прикривања.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.