Kolegij MUP-a

Pogoršano stanje u saobraćaju: Na putevima Srpske u aprilu poginulo 29 osoba

  • Извор: АТВ
  • 25.04.2023. 12:50

Stanje u oblasti bezbjednosti saobraćaja značajno je pogoršano u aprilu ove godine, jer je u saobraćajnom nezgodama na putevima Republike Srpske u ovoj godini do sada smrtno stradalo 29 osoba, što je za devet više nego u istom periodu prošle godine.

Ovo je zaključeno na kolegiju koji je održao ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan u Policijskoj upravi Gradiška, a kojem su prisustvovali direktor policije Siniša Кostrešević, načelnici operativnih uprava Ministarstva u sjedištu i načelnik PU Gradiška Slobodan Torbica

“Stanje bezbjednosti na području Republike Srpske je dobro i sa aspekta rada policije preduzet je niz  aktivnosti da ono tako bude, iako smo u proteklom periodu imali nekoliko javnih skupova koji su predstavljali bezbjednosni izazov i za građane, ali i samo Ministarstvo”, zaključeno je na kolegiju.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan  naložio je pojačane aktivnosti policije u cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima, uz zahtjev da se u te aktivnosti uključe i drugi nadležni organi i institucije - inspekcija, komunalna policija, JP "Putevi Republike Srpske", Auto-moto savez Republike Srpske, lokalna zajednica i drugi.

Na kolegiju je ponovljeno opredjeljenje Ministarstva za borbu protiv organizovanog kriminaliteta i korupcije, te je u tom smislu poseban akcenat stavljen na istrage koje vode nadležne uprave po tzv. Skaj aplikaciji.

Istovremeno, analizirane su aktivnosti koje se odnose na borbu protiv terorizma i ekstremizma, migrantsku krizu, kao saradnju i razmjenu operativnih informacija sa policijama iz regiona i sire, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

  • 10:00 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Европске микродржаве: Малта, документарни програм (Р)

    ''Европске микродржаве: Малта, документарни програм

  • 11:20 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    ''Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  • 11:50 Братунац: Обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач, пренос

    '''Братунац: Обиљежавање страдања Срба Средњег Подриња и регије Бирач, пренос

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.