Скај предмет

Погледајте хапшење осумњичених у акцији "Овердосе 2"

  • Извор: АТВ
  • 21.09.2023. 12:52

Тужилаштво БиХ затражило је одређивање једномјесечног притвора за петоро ухапшених у наставку акције "Овердосе 2", осумњичених за организовани криминал и трговину дрогом.

Притвор је предложен за Нону Сејдића (28), Џенана Букву (33), Кенана Букву (29), Азру Суљагић (31) и Елведина Хашимовића (27) сви из Сарајева.

У Тужилаштву БиХ наводе да су у претресима просторија које су осумњичени користили, припадници МУП-а Кантона Сарајево у сарадњи са МУП-ом РС пронашли и одузели одређене количина хероина и кокаин, те оружје, муницију, новац, као и машину за рударење криптовалута. Привремено су одузета и три возила.

"Ради се о предмету у којем се користе докази добијени из Скај и Аном апликација, а осумњичени су под истрагом и терете се да су дужи временски период вршили кријумчарење, скривање, транспорт као и пласман на илегално нарко-тржиште већих количина кокаина, хероина, марихуане и наркотичких смјеса, те неовлаштен промет оружја и војне опреме", саопштило је Тужилаштво БиХ.

Додају да се свима на терет ставља да су починили кривична дјела организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом дроге.

"Притвор је предложен због опасности од бјекства осумњичени, бојазни да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике или поново починити кривично дјело или довршити започето", саопштило је Тужилаштво БиХ.

Додају да ће о приједлогу за притвор одлучивати Суд БиХ, а све ће детаљно бити образложено на рочишту.


Пратите нас и путем Вибера

  • 08:00 Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:50 Мућке (12+) (Р)

    'Мућке (12+) (Р)

  • 11:30 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству.

  • 11:55 Вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.