Објављен снимак

Погледајте како је ухапшен један од најтраженијих српских нарко босова

  • Извор: Курир
  • 06.05.2024. 13:18

У шпанском граду Малага ухапшен је један од најтраженијих српских нарко-босова, за којим је Србија расписала међународну потјерницу Интерпола 2021. године. Полиција није саопштила његов идентитет али су медији пренијели да се ради о изузетно опасном криминалцу који се сматра "метом великог значаја".

Према сазнањима АТВ-а, ухапшен је Слободан Милутиновић познат као Слоба Снајпер. Он је ухапшен прије петнаестак дана.

"Осим вође клана и његове 'десне руке', ухапшено је још девет припадника групе у Малаги, Мадриду и Барселони. У њиховом привођењу, с обзиром да је ријеч о изузетно опасним криминалцима, учествовали су агенти Групе за специјалне операције и Оперативне групе за специјалну безбједност“, пренијели су шпански медији.

На снимку хапшења који је објавила шпанска полиција, види се да агенти са пуном опремом упадају у један од станова у ком врше претрес, а у ком су затечени српски бјегунац и његов најближи сарадник.

"Агенти са шљемовима на главама, штитовима и пиштољима у рукама упали су у стан. У њему су пронађени пиштољи са обрисаним серијским бројевима, муниција, рукавице, везице за везивање, љепљива трака, чекић, али и дрон“, пренијели су медији.

На снимку се види како српски бјегунац и његов сарадник, са лисицама на рукама сједе на столицама док полиција претреса стан.

Шпанска полиција саопштила је да се ухапшени сумњиче за трговину дрогом, отмице, пљачке, недозвољено посједовање оружја, фалсификовање докумената.

Национална полиција Шпаније, међутим, није саопштила идентитет ухапшеног.

"Истрага је почела у јануару прошле године, када су агенти полиције сазнали да је петоро држављана Србије примљено у болницу у Малаги због тешких повреда ватреним оружјем. Ово је изазвало узбуну, пошто је утврђено да је кућа у којој су живјели нападнута али и да су они били везани лисицама и брутално претучени. Тешко повријеђени одбили су тада сарадњу са полицијом, али је у кући пронађено пуно крви као и други предмети којима су мучени“, додају они.

Шпанска полиција је, како се наводи, током истраге открила да се сукоб догодио између два ривалска клана из Србије. На мјесту злочина пронађени су и пиштољи са избрисаним серијским бројевима.

"Утврђено је да су осумњичени који су ухапшени у овој акцији полиције, допутовали у Малагу, на Коста дел Сол да изврше напад на супарнички клан. Колико су озбиљно припремали злочин, свједочи то што су за осматрање својих супарника користили чак и дронове. Изнајмили су чак три куће у Малаги и више аутомобила, које су користили током припрема. Током самог напада користили су 'војну тактику'. Осам особа је учествовало у покушају егзекуције супарника, с тим што је петоро ушло на имање, а троје је стало напољу да надзире околину“, описали су шпански медији како се одиграо сукоб два клана у Малаги.

Они наводе и да је за откривање позадине и идентитета ухапшених у великој акцији полиције која је спроведена јуче у три града, велики допринос дала Служба за борбу против организованог криминала МУП-а Србије.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: