Još jedna nesreća

Poginuo radnik na gradilištu u Banjaluci

  • 04.03.2019. 19:10

Još jedna tragedija na građevini potresla je Banjaluku. Poginuo je građevinski radnik Nijaz Mujadžić iz Doboja, rođen 1958 godine.

Mujadžić je pao sa skele visoke oko pet metara i na mjestu je ostao mrtav. Očevici, a ni kolege stradalog radnika pred kamere nisu htjeli. Pričaju da nisu vidjeli kako se nesreća dogodila. Samo se kažu čuo tup udarac a nakon toga su ugledali tijelo na zemlji. Uviđaj na mjestu nesreće obavio je dežurni tužilac zajedno sa policijskim službenicima banjalučke Policijske uprave, uz prisustvo inspektora zaštite na radu i ljekara mrtvozornika, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

"Dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere radi utvrđivanja svih okolnosti predmetnog događaja a naložena je iobdukcija tijela smrtno nastradalog lica koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku  medicinu Republike Srpske", saopštili su iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Nesreća se desila jutros oko 9 časova u banjalučkom naselju Starčevica. Nastradali radnik radio je za građevinsku firmu "Famus gradnja" iz Jelaha. U kratkom telefonskom razgovoru iz ove firme su nam rekli da na mjesto nesreće danas nisu stigli, ali da su sve potrebne izjave i podatke dostavili.

Kada je riječ o stradalim radnicima na građevini Banjaluka bilježi crnu statistiku. U avgustu prošle godine stradao je radnik na gradnji Delta citija u Banjaluci, nekoliko dana prije njega dvojica radnika iz Čelinca poginuli su na gradilištu u banjalučkom naselju Novi Borik. Prema podacima Inspektorata Republike Srpske ukupno u prošloj godini poginulo je šest građevinskih radnika. Današnja nesreća prva je u ovoj godini.

Uviđaj na mjestu nesreće trajao je nešto duže od sat vremena, nakon čega je tijelo nastrdalog radnika odvezeno, a više detalja o nesreći biće poznato naknadno. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм