Виши суд у Смедереву

Почиње суђење Блажићу за масовно убиство у Дубони и Малом Орашју

  • Извор: Танјуг
  • 01.04.2024. 14:01

У Вишем суду у Смедереву за 23. мај је заказано припремно рочиште пред почетак суђења Урошу Блажићу, оптуженом да је 4. маја прошле године у селима Мало Орашје и Дубона убио девет људи, ранио 12 и покушао да убије још 20, потврђено је Тан‌југу у том суду.

На припремном рочишту, које је затворено за јавност, Урош Блажић и његов отац Радиша Блажић, који је такође обухваћен оптужницом, кратко ће се изјаснити о кривици, док ће тужилац прочитати оптужницу, а одбрана изнијети уводна излагања и доказне предлоге.

Његовом оцу Радиши Блажићу судиће се за кривична дјела недозвољена производња, држање, ношење и стављање у промет оружја и експлозивних материја у стицају са кривичним дјелом тешко дјело против опште сигурности.

Урошу Блажићу стављено је на терет да је 4. маја у селима Мало Орашје код Смедерева и Дубона код Младеновца, пуцајући из аутоматске пушке и пиштоља лишио живота 9 људи, од којих је двоје било малољетно, а покушао да лиши живота још 20 људи, од којих је ранио њих 12.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм