Хвар

Пијани Хварани вријеђали жену из БиХ

  • Извор: Индекс
  • 30.12.2023. 16:29

Двојица Хварана завршила су на 14 дана у затвору на Билицама након јучерашњег инцидента на Тргу светог Стјепана у Хвару. Видно пијани правили су проблеме људима и полицији која их је на крају ухапсила и спровела у Сплит, на Општински прекршајни суд. Одбили су алкотест, пише Далматински портал.

Полиција је против педесетогодишњака подигла оптужни приједлог за ремећење реда и мира, вријеђање полиције те прекршај члана 25. Закона о сузбијању дискриминације. Другоокривљеног, педесетшестогодишњака, терети се за ремећење реда и мира те прекршај Закона о набави оружја.

Он се у инцидент укључио нешто касније те је људима показивао нож.

Педесетогодишњак се, пак, терети да је вријеђао старију госпођу, а потом и групу женских особа која је покушала заштитити жену од вербалног насиља. Оштећеној жени, поријеклом из БиХ, поручио је: 'Је**ли смо ти матер и оца у Сребреници, је***емо и тебе.'

Ситуацију је покушао смирити мушкарац који се ту затекао, али га је педесетогодишњак ударио у главу. Потом је вријеђао полицајце који су стигли на интервенцију, говорећи им да су глупе пандурчине. Обојица окривљених негирају оптужбе.

Саслушаће се свједоци, оштећена и полицајци с интервенције. Оптужним приједлогом затражено је да се ухапшени казне новчано и казном од тридесет дана затвора.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.