Slučaj bio zatvoren za javnost

Pedofil osuđen na osam i po godina zatvora

  • Извор: Глас Српске
  • 07.09.2022. 08:06

Mladić (24), čiji identitet nije saopšten, osuđen je u Opštinskom sudu u Sarajevu na osam i po godina zatvora zbog polnog odnosa sa šestogodišnjim dječakom.

Slučaj je zbog zaštite žrtve bio zatvoren za javnost, usljed čega nisu saopšteni ni detalji. Osuđeni mladić je krivično djelo počinio 19. aprila 2018. godine oko 20.30 sati. On je na terasi u prizemlju svoje kuće imao nasilni polni odnos sa šestogodišnjim sinom svoga rođaka.

Prema optužnici, koju je podiglo sarajevsko tužilaštvo, optuženi je toga dana sreo šestogodišnjaka u blizini kuće i rekao mu: “Hajde da vidiš nešto.” Kako se navodi, kada su stigli na terasu, dječaku je skinuo donji dio trenerke, a potom i njegove gaćice, te prst svoje ruke uvlačio u analni otvor djeteta, da bi potom svoj polni organ stavio na analni otvor djeteta. U optužnici stoji da je dječak tada počeo vrištati i plakati jer je osjećao bol i strah, usljed kojeg nije smio ni mogao ništa da učini.

“Tom prilikom optuženi je svoj polni organ djetetu stavio u usta, a potom ga ljubio po ustima i obrazima. Dijete se u jednom trenutku uspjelo oteti i pobjeći prema svojoj kući, dok je optuženi otišao na livadu ispod kuće gdje se od uzbuđenosti nastavio samozadovoljavati”, navedeno je u optužnici na osnovu koje je izrečena presuda.

Ističe se da je šestogodišnjak zadobio laku tjelesnu povredu, a cijeli događaj je na njega ostavio posljedice na psihičkom planu i to u “u vidu afekta zaleđenosti, fenomena izbjegavanja i strahovanja”. Optuženom je u kaznu uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru. On je u vrijeme počinjenja krivičnog djela imao 20 godina, te mu se s obzirom na to da ima poteškoće u razvoju, sudilo kao starijem maloljetniku.

Тагови: