Претреси

”Параван” открио килу кокаина, оружје и бомбе

У акцији ”Параван” полицијски службеници СИПА ухапсили су три особе осумњичене за организовани криминал, а у претресима је пронађен и заплијењен килограм кокаина и већа количина оружја.

Акција је спроведена на подручју Мостара, Међугорја и Коњица гдје су, по налогу Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ извршени претреси стамбених  и помоћних објеката и покретних ствари на пет локација.

”Ухапшене су три особе које су спроведене у просторије СИПА-е ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених”, саопштила је СИПА.

Додају да ће осумњичени у законском року бити предати у надлежност Тужилаштва БиХ.

”У претресима је откривено и привремено одузет око један килограм кокаина, четири аутоматске пушке, пиштољ калибра 7,65 mm са 20 метака, 12 граната за ручни бацач, три електричне детонаторске капсле (ЕДК), противпјешадијска мина ”МРУД”, 90 метака за аутоматску пушку, новац у износу 44.000 КМ и 6.000 евра, те и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку”, наводе у СИПА.

Додају да се осумњиченима на терет ставља да су починили кривична дјела организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом дроге, оружја и војном опремом.

У реализацији акција ”Параван” остварена је сарадња са МУП-ом Херцеговачко - неретванског кантона.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови: