Била са мужем и кумом

Ово је жена која је настрадала када је теретни брод ударио у чамац на Сави

  • Извор: Курир
  • 07.07.2024. 18:06

Два дана је прошло од страшне несреће на ријеци Сави у Београду, када је теретни брод ударио у чамац у ком су биле три особе. Нажалост, тијело једине жене која је то вече била на чамцу је испливао на Сава променади, а како Курир сазнаје, ријеч је о Јадранки Мор (41).

Како Курир пише, Јадранка се бавила књиговодством, њена породица и пријатељи потпуно су скрхани болом због трагедије која их је задесила. Чланови Јадранкине породице у миру желе да несрећну жену испрате на вјечни починак.

"Јадранка је била дивна жена, породична, вриједна и радна. Њен супруг је успио да се спаси, али је то вече изгубио и жену и кума, не смијем ни да замислим како је њему, велика туга“, кажу познаници страдале жене за Курир и додају да овако нешто ни у најгорим кошмарима нису могли да сањају.

Јадранкиног супруга су спасили младићи са оближњег сплава када су глисером одмах након несреће отишли до тог мјеста и човјека спасили брзом реакцијом.

"До судара је дошло нешто прије 22 сата на потпуно неосвијетљеном дијелу ријеке. Изгледа да посада са теретног брода није уочила чамац на вријеме, а када су га угледали било је касно. Покушали су да упозоре троје људи у малом пловилу да се помјере, али ни они нису успјели да одреагују, тако да је теретњак прешао преко чамца и потпуно га здробио“, каже један од очевидаца и додаје да су гости са оближњих сплавова присуствовали стравичним сценама, као и да је неко од њих позвао полицију и Хитну помоћ.

Како су испричали саговорници, младићи са једног сплава успјели су први да дођу до В.М., који је успио да исплива након ударца и који је из воде дозивао своју жену и кума.

Пронађено тијело жене која је нестала након судара брода и чамца на Сави

Пронађено тијело жене која је нестала након судара брода и чамца на Сави

"Прво се чула ломљава, па јак прасак. Момци са сплава су видјели да је дошло до несреће и глисером су кренули ка мјесту судара и тамо затекли мушкарца. Он је све вријеме довикивао два имена, тада смо схватили да је било још људи у чамцу, нажалост њих нигде није било“, испричао је саговорник.

Истрага: Прикупљају се докази

О несрећи се јуче огласило Треће основно јавно тужилаштво у Београду, које води истрагу. Они су у саопштењу навели да су се на теретном броду налазиле три особе, као и у чамцу који је потонуо након судара.

"Инспекторима Одељења за инспекцијске послове безбедности пловидбе Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и инспекторима Центра за истраживање несрећа у саобраћају наложено је да предузму радње из своје надлежности и да јавном тужиоцу доставе извјештај ради утврђивања свих околности догађаја. Јавни тужилац је такође наложио полицијским службеницима ПИ за безбедност на рекама да узму изјаве од свих учесника, од очевидаца, да сачине фотодокументацију и обезбиједе мјесто догађаја, као и да се теретни брод искључи из воденог саобраћаја и да се упаркира у пристан“, наведено је у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Гаравице, документарни филм (Р) (12+)

    'Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 23:15 Добро дошли у Акапулко (16+)

    'Добро дошли у Акапулко' је америчка акциона комедија из 2019. године у режији Ивана Гиљерма.

  • 01:00 Ноћни програм

    Ноћни програм