Брод

Откривено 59.400 лажних евра након хапшења бјегунца с потјернице Интерпола

Полицијски службеници ПУ Добој пронашли су и заплијенили 594 фалсификоване новчанице у апоену од по 100 евра!

Како сазнаје АТВ фалсификати су пронађени након што је полиција на подручју Брода зауставила аутомобил у којем се налазио Ивица Матковић (58) за којим је Интерпол Загреб расписао међународну потјерницу због трговине дрогом. Заједно с њим у возилу се налазио Игњац Вукелић (73) из Брода, код кога су пронађени лажни еври.

”На основу наредбе Окружног суда у Добоју извршен је претрес објеката које користи лице И.В. приликом чега су полицијски службеници пронашли и одузели 594 фалсификоване новчанице у апоенима од 100 евра. Лице са потјернице И.М. биће предато у надлежност Суда БиХ, док ће против И.В. бити достављен извјештај Тужилаштву БиХ за извршено кривично дјело кривотворење новца”, саопштио је ПУ Добој.

У полицији апелују на грађане да буду опрезни приликом новчаних транскација.

”Апелујемо на грађане да обрате пажњу на изглед новчаница, те да уколико посумњају да је новчаница неисправна, односно кривотворена исто пријаве најближој полицијској станици или на бесплатан број телефона 122”, наводе у ПУ Добој.

Подсјетимо, средином априла на тржишту су се појавиле лажне новчанице у апоенима од по 200 евра. Новачнице су откривене на подручју Приједора, Бањалуке, Градишке, Добоја, као и у Српцу и то махом на бензинским пумпама.

Грађани опрез: Лажни еври харају тржиштем

Грађани опрез: Лажни еври харају тржиштем

Због растурања лажних евра полиција је у двије одвојене акције ухапсила два држављанина Словеније, те три особе из Какња. Осумњичени нису били међусобно повезани, а истрагом се дошло до сазнања да је осумњичена тројка из Какња лажним новчаницама плаћала рачуне и у Бијељини, Јајцу и Тешњу.

Словенци фалсификованим еврима плаћали по Добоју и Приједору

Словенци фалсификованим еврима плаћали по Добоју и Приједору




Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм