Откривени ужасни детаљи случаја који је згрозио Србију

Отац двије кћерке тукао и силовао Нишлијку (24) у лифту

  • Извор: Мондо.рс
  • 12.08.2024. 18:36

Алексинчанин С.Ј. (32) против кога је поднијета оптужница за силовање двадесетчетворогодишње Нишлијке, појавиће се пред Вишим судом у Нишу чим оптужни акт буде потврђен.

Више јавно тужилаштво изјаснило се у оптужном акту да има довољно доказа против С.Ј., те да је дјело извршио умишљајно свјестан својих радњи, њихове забрањености и да је хтио њихово извршење. Из тог разлога тужилаштво је затражило да му се изрекне затворска казна у законским границама од пет до 12 година, те да му се продужи притвор у коме се налази већ шест мјесеци.

Алексинчанин се терети да је 11. фебруара ове године око 18.45 сати у лифту зграде у Улици Стефана Првовенчаног у Нишу двадесетчетворогодишњу дјевојку принудио на чин изједначен са обљубом, употребом силе и пријетње да ће напасти на њен живот и тијело. Дјело је извршио тако што је и у зграду ушао за дјевојком која је шифром отворила улазна врата а да га она није приметила јер је на ушима имала слушалице. Уочила га је тек када се нашао у лифту али тада више није могла да дозове помоћ нити да га спријечи да је нападне. С.Ј. је повукао ручицу и заглавио лифт између спратова а затим је напао с леђа, оборио је на под и гурнуо јој руку дубоко у уста усљед чега је задобила бројне повреде у усној дупљи. Песницама је ударао по глави и лицу и пријетио да ће је избости, извадити јој очи и убити је. Чак је био толико дрзак да јој је говорио да је уцијењен да је силује те да је жртва пробала да га задовољи новцем што је он одбио јер није ни имао намјеру да је опљачка. Дјевојка се и поред стравичних пријетњи борила са силоватељем, усљед чега је избила дрвена врата лифта. Међутим, с обзиром на то да је био далеко физички надмоћнији, С.Ј. је успио да је савлада и реализује нечасну намјеру. Након што је завршио са злостављањем, себе и дјевојку је обрисао влажним марамицама како би уклонио трагове, а затим је жртви наредио да се са њим спусти до приземља, те да станарима каже да му је дјевојка.

Сјајан трик који одмах отчепљује запушене цијеви и одводе

Сјајан трик који одмах отчепљује запушене цијеви и одводе

Док је С.Ј. намијештао врата која је дјевојка избила, како се сазнаје, она је искористила његову непажњу и позвала свог рођака код кога је претходно била у посјети. Оставила је отворену везу како би он чуо да је нападнута а успјела је да му пошаље поруку да одмах дође, те да је силована. Након тога, С.Ј. и његова жртва су се спустили до приземља гдје су се већ окупили станари забринути због заглављеног лифта а силоватељ је поред њих мирно прошао и упутио се ка вратима гдје се срео са дјевојчиним рођаком. Она је повикала да је то њен нападач па је њен рођак кренуо у потјеру за манијаком али му је овај умакао. Човјек је одмах алармирао полицију која је нападача пронашла у оближњој кафани.

Како се даље сазнаје, приликом хапшења С.Ј. је тврдио да се ничега не сјећа јер је наводно дементан, те да не зна ни који је дан и датум. Са друге стране на саслушању пред Вишим јавним тужилаштвом бранио се ћутањем. Психијатријско вјештачење показало је да не пати од душевне болести нити привремене душевне поремећености те да нема основа за изрицање мјере безбједности обавезног чувања и лијечења у психијатријској установи. Захваљујући свједочењу дјевојке, која је скупила храброст да и поред физичких повреда и преживљене трауме, идентификује силоватеља тужилаштво је обезбиједило довољно доказа против њега. Њене наводе потврдили су и отисци прстију те биолошки трагови са лица мјеста који су доказали постојање контакта између нападача и жртве.

Израел очекује напад Ирана великих размјера

Израел очекује напад Ирана великих размјера

У склопу истраге саслушани су и чланови породице нападача који су посвједочили да он има двије кћеркице али да не живи са супругом, те да нису примијетили да злоупотребљава алкохол или наркотик али да су уочили да се повукао у себе.

Више јавно тужилаштво предложило је да се С.Ј. продужи притвор јер постоје особите околности које указују да би у кратком временском периоду могао поновити дјело с обзиром на то да је већ осуђиван за кривично дјело са елементима насиља, те да је дан прије силовања извршио полно узнемиравање раднице драгстора у Алексинцу. Полиција је против њега поднијела кривичну пријаву по којој поступа Основно јавно тужилаштво у Алексинцу.

Интернет гори због Пешићеве реакције: Питали га за славље кошаркаша, заколутао очима ''да се чује''

Интернет гори због Пешићеве реакције: Питали га за славље кошаркаша, заколутао очима ''да се чује''

Такође, разлог за продужење притвора је и то што је за силовање предвиђена казна затвора од преко 10 година а посљедице дјела изазвале су узнемирење јавности јер је напад извршен на штету млађе особе, у центру града, на јавном месту у лифту те да су о овом догађају извјештавали сви медији.

Како се сазнаје, С.Ј. је већ осуђиван и то због насилничког понашања због чега је добио казну затвора од шест мјесеци коју је издржао у кућним условима.

(Мондо)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:30 Серија: Црна Гуја (12+)

    Серија: Црна Гуја (12+)

  • 23:05 Ноћни програм

    Ноћни програм