Кантонални суд

Осумњичени за убиство младића у Сарајеву иза решетака, у притвору и његови помагачи

  • Извор: АТВ
  • 01.02.2024. 15:11

Кантонални суд у Сарајеву одредио је једномјесечни притвор Адему Шуману због кривичног дјела убиство при безобзирном и насилничком понашању.

Он је осумњичен за убиство Фариса Пендека у Сарајеву протеклог викенда.

„Притвор му је предложен због опасности од бјекства, потом, због опасности да би боравком на слободи могао утјецати на свједоке, прикрити доказе  и због опасности да би боравком на слободи осумњиченог могло доћи до узнемирења јавности“, саопштено је из Кантоналног суда Сарајево.

Притвор је одређен и Мерсиму Саљевићу и Елмедину Градишићу из истих притворских разлога.

Они се сумњиче за кривично дјело помоћ починиоцу након почињеног кривичног дјела.

"У нед‌јељу, 28. јануара 2024. године, око 23.35 сати, ПУ Нови Град обавијештена је да је на раскрсници улица VII трансверзала и Булевар Меше Селимовића дошло до употребе ватреног оружја од стране НН мушкарца. Изласком на мјесто догађаја, полицијски службеници су у улици VII трансверзала затекли путничко моторно возило цитроен, у којем је била мушка особа с видном повредом у горњем дијелу тијела", саопштено је МУП Кантона Сарајева након злочина

Како су тада рекли, љекари Завода за хитну медицинску помоћ су у 00.07 сати констатовали смрт мушкарца, за којег је утврђено да је ријеч о Ф.П. (2005) из Сарајева.

Возачу Д.К. (2005) и путнику Е.Р. (2005) су констатоване лаке тјелесне повреде, док трећи путник из возила, Б.Х. (2005) није повријеђен.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:35 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 18:40 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 20:55 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)

  • 21:25 Серија: Преко Атлантика (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+)