Београд

Осуђен хирург који је претукао супругу

  • Извор: Танјуг
  • 02.09.2024. 15:54

Треће основно јавно тужилаштво у Београду склопило је споразум о признању кривичног дјела са хирургом Војно-медицинске академије Николом Остојићем на основу ког је он за пребијање супруге осуђен на казну затвора од годину дана.

Суд је прихватио споразум између тужилаштва и Остојића.

У казну затвора њему је урачунато и вријеме проведено у притвору. Остојић је ухапшен у јануару прошле године док му је суд средином децембра укинуо притвор и замијенио га мјером забране напуштања стана уз електронски надзор (наногица).

Оштећена И.О. је на почетку суђења је искористила своје законско право да као његов супруга не свједочи у поступку, након чега је суд из доказа издвојио њен исказ, као и поједина вјештачења у којима се вјештаци позивају на њен исказ. И.О. је тада рекла и да се не придружује кривичном гоњењу и да не истиче имовинско-правни захтјев.

Образлажући своју одлуку суду, она је рекла да не свједочи највише због троје малољетне дјеце којима је потребан отац, односно оба родитеља, додајући да медијска експонираност због овог случаја утиче како на њу тако и на дјецу.

Хирург је осуђен за кривична дјела насиље у породици, недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, саопштило је то тужилаштво.

Тужилаштво је предложило суду да се окривљеном због извршења наведених кривичних дијела изрекне казна сходно закону.

Како је раније саопштено, љекар је осумњичен да је од почетка јануара до почетка фебруара своју супругу ударао рукама и ногама по глави и цијелом тијелу, као и предметима у намјери да је тешко повреди. Такође, сумња се да је давио каблом, чупао за косу, упућивао јој пријетње, вријеђао и понижавао је.

Остојић је како се сумња, својој супрузи нанио вишеструке повреде главе, бутина, врата, трупа и руку, усљед чега су јој поломљена два ребра, као и лијева лактична кост, а повреде се квалификују као тешка тјелесна повреда.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Ћирилица

    Ћирилица

  • 23:30 Црна Свадба (16+)

    Црна Свадба (16+)

  • 00:25 Ноћни програм

    Ноћни програм