Републичко јавно тужилаштво

Оптужени инспектори Пореске управе

  • Извор: АТВ
  • 07.02.2024. 13:57

Републичко јавно тужилаштво подигло је оптужницу против инспектора Пореске управе Републике Српске Игора Граховца, Снежане Драгичевић Митровић и Драгослава Тубића због трговине утицајем и примање мита.

Граховац је оптужен да је приликом контроле салона љепоте на подручју Бањалуке утврдио да постоје неправилности. Умјесто да изрекне казну, Граховац је заједно са колегама Снежаном Драгичевић Митровић и Драгославом Тубићем тражио мито прво од 6.000 КМ, а затим хиљаду мање да не би изрекли казну бањалучком салону љепоте.

Они су се састајали са власницом салона љепоте и њеним мужем у кафићу гдје су и добили новац у износу од 5.000 КМ.

Дакле, Игор Граховац је, користећи свој службени положај и стварни утицај посредовао да се не изврши службена радња која би се морала извршити, а Драгослав Тубић и Снежана Драгичевић Митровић као службена лица су захтијевали и примили новац за себе да у оквиру свог службеног овлашћена не изврше службену раду коју би морали извршити.

Тиме је Игор Граховац починио кривично дјело Трговина утицајем, а Драгослав Тубић и Снежана Драгичевић Митровић учинили кривично дјело Примање мита.

Пратите нас и путем Вибера